Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 20

Smūgis po smūgio: Kyjivo pajėgos apdairiai vilioja Maskvą į spąstus

Savaitgalį paskelbta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Rusijos Kursko srityje subombardavo du svarbius tiltus. Pirmadienį pranešta, kad buvo sunaikintas ir trečiasis. Šie tiltai – vieninteliai keliai, leidžiantys aprūpinti atsargomis arba atsitraukti Rusijos kariams, ginantiems teritoriją tarp upės ir sienos su Ukraina, rašo „The New York Times“.

Karybos ekspertai žurnalistams teigė, kad iškilo realus pavojus, kad Rusijos pajėgos gali būti ten apsuptos.

Ukrainos puolimas į Rusijos teritoriją tęsiasi jau dvi savaites. Kyjivo kariams pavyko greitai pralaužti menkai sukomplektuotą pasienio gynybą, užimti pozicijas prie greitkelių ir miestuose bei kaimuose.

„Bombarduojant tiltus, siekiama užimti teritoriją tarp Seimo upės, valstybinės sienos ir Rusijos viduje esančios teritorijos, kurią jau kontroliuoja Ukraina, ir gali būti, kad ten dislokuotos Rusijos pajėgos pateks į spąstus“, – rašo „The New York Times“.

Remiantis Ukrainos karinių oro pajėgų paskelbtais pareiškimais ir Rusijos pareigūnų bei karinių komentatorių įrašais socialiniuose tinkluose, šiame upės ruože yra trys tiltai, visi jie dabar sunaikinti arba apgadinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas