Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SOHR: per IS išpuolį Sirijos centrinėje dalyje žuvo 11 žmonių, daugiausia civilių

Per išpuolį centrinėje Sirijoje, dėl kurio kaltinama grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), žuvo mažiausiai 11 žmonių, daugiausia civilių, sekmadienį pranešė karą stebinti organizacija.
Sužeistieji per „Islamo valstybės“ teroristų išpuolį
Sužeistieji per „Islamo valstybės“ teroristų išpuolį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

IS grupuotė „šeštadienį užpuolė apie 75 žmones, kurie rinko triufelius Palmyros rajone, rytinėje Homso provincijoje“, pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per išpuolį žuvo „10 civilių, įskaitant moterį, ir [Sirijos] režimo pajėgų narys“, teigiama pranešime, kuriame priduriama, kad kiti asmenys tebėra dingę be žinios.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė apie išpuolį, tačiau nurodė mažesnį žuvusiųjų skaičių, sakydama, kad IS „teroristai“ šaudė iš kulkosvaidžių ir nužudė keturis civilius, įskaitant vieną moterį.

Per išpuolį dar dešimt žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – „sunkiai“, pridūrė naujienų agentūra.

Po to, kai 2019 metų kovo mėnesį džihadistai po Jungtinių Valstijų vadovaujamos koalicijos remiamo karinio puolimo prarado paskutinius teritorijos gabalėlius, IS likučiai Sirijoje daugiausia pasitraukė į dykumų slėptuves šalies rytuose.

Nuo to laiko jie naudojosi tokiomis slėptuvėmis kurdų vadovaujamoms pajėgoms ir Sirijos vyriausybinėms pajėgoms rengti pasalas ir toliau rengė išpuolius Irake.

Pastaraisiais metais daug žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, nukentėjo rinkdami triufelius Sirijos centrinėje, šiaurės rytinėje ir rytinėje dalyse.

2021 metų balandį ekstremistų grupuotė surengė panašų išpuolį ir pagrobė 19 žmonių, daugiausia civilių, rytinėje centrinio Hamos miesto dalyje.

Sirijos ir Rusijos sraigtasparniai toliau vykdo antskrydžius prieš IS slėptuves dykumoje.

Sirijos konfliktas, kilęs dėl demokratijos šalininkų demonstracijų malšinimo, nusinešė apie 500 000 gyvybių, o maždaug pusė iki karo gyvenusių šalies gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas