Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: per Izraelio smūgius Sirijoje žuvo 10 žmonių, tarp jų ir civiliai

Per Izraelio smūgius Sirijos vyriausybės kontroliuojamame Homse trečiadienį žuvo 10 žmonių, įskaitant šešis civilius, naujienų agentūrai AFP pranešė karą stebinti organizacija.
- / AFP
- / AFP

„Per Izraelio smūgius į pastatą Homse žuvo dešimt žmonių, įskaitant šešis civilius ir du „Hezbollah“ kovotojus“, – sakė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Smūgiai visiškai sulygino su žeme pastatą, esantį viename iš turtingiausių miesto rajonų, taip pat buvo smogta kitiems taikiniams, susijusiems su Irano remiamomis grupuotėmis, sakė R. Abdel Rahmanas.

R. Abdel Rahmanas pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra trys studentai ir moteris, dviejų iš jų tapatybė dar nenustatyta.

Tarp žuvusiųjų buvo du „Hezbollah“ kovotojai, naujienų agentūrai AFP patvirtino Irano remiamos Libano kovotojų grupuotės šaltinis.

Sirijos gynybos ministerija nenurodė tikslaus aukų skaičiaus. „Priešas Izraelis surengė antskrydžius keliose Homso ir jo apylinkių vietovėse, per kuriuos žuvo ir buvo sužeisti keli civiliai gyventojai“, – sakoma jos pranešime.

Sirijos valstybinė televizija pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip gelbėtojai, ieškodami išgyvenusiųjų, naršo po pastato griuvėsius.

Nuo 2011 metų, kai prasidėjo pilietinis karas, Izraelis surengė šimtus antskrydžių Sirijoje. Nuo spalio 7-osios, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas Gazos Ruože, tokie išpuoliai suintensyvėjo.

Praėjusią savaitę JAV kariuomenė sudavė atsakomųjų aviacijos smūgių Irano pajėgoms ir Teherano remiamoms grupuotėms Irake ir Sirijoje, atsakydama į trijų JAV karių gyvybių pareikalavusią drono ataką prieš amerikiečių bazę Jordanijoje. Per juos žuvo 45 žmonės.

Izraelio valdžia retai komentuoja atskirus smūgius prieš Siriją, tačiau ji ne kartą yra sakiusi, kad neleis savo nesutaikomam priešininkui Iranui, kuris remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, įtvirtinti savo pozicijų šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito