Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: Sirijoje per Izraelio smūgius žuvo 11 sirų karių

Per Izraelio aviacijos smūgius centriniame Sirijos regione vėlai antradienį žuvo mažiausiai 11 vyriausybinių pajėgų karių ir sukarintų grupių narių, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Damaskas, Sirija
Damaskas, Sirija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Organizacija nurodė, kad tai buvo pirmieji Izraelio smūgiai Sirijoje po neseniai įvykusių 11 dienų kautynių Gazos Ruože tarp Izraelio ir šią palestiniečių teritoriją valdančio islamistų judėjimo „Hamas“. Jos baigėsi gegužės 21 dieną, tarpininkaujant Egiptui ir pasiekus ugnies nutraukimo susitarimą.

„Žuvo mažiausiai septyni armijos kariai ir keturi [sukarintų] Nacionalinių gynybos pajėgų nariai“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas. Jis pridūrė, kad visi žuvusieji yra sirai.

Smūgių taikiniai buvo oro pajėgų pozicijos netoli Chirbet Tino kaimo Chomso pakraštyje ir Libano judėjimui „Hizbollah“ priklausantis ginklų sandėlis, nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR.

Izraelio oro pajėgos antradienį vakare sudavė smūgių keliuose Sirijos regionuose: sostinėje Damaske, Chomso, Chamos ir Latakijos provincijose, sakoma pranešime.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė apie „sprogimus Damaske“, Izraelio lėktuvams atskridus iš Libano oro erdvės.

Pranešime sakoma, kad dėl „Izraelio agresijos“ suveikė oro gynybos sistema, bet nepateikiama jokios informacijos apie aukas ar padarytą žalą.

Izraelio kariuomenė, kuri retai pripažįsta savo smūgius Sirijoje, atsisakė komentuoti „pranešimus užsienio žiniasklaidoje“.

Nuo karo kaimyninėje Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis įvykdė šimtus aviacijos smūgių Sirijos teritorijoje, taikydamasis į režimo pozicijas, Damasko sąjungininko Irano pajėgas ir Libano judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis nuolat kartoja, kad neleis Sirijai tapti jo nesutaikomo priešininko Irano bastionu.

Karas Sirijoje, kilęs režimui pradėjus slopinti demokratijos šalininkų protestus, per pastarąjį dešimtmetį virto sudėtingu, vis daugiau šalių įtraukiančiu konfliktu.

Pasak SOHR, per šį karą jau žuvo kone pusė milijono žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento