Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šokantis brokolis ir vištos kulšelė: ar šie produktai tikrai sukurti Billo Gateso laboratorijoje?

Filantropas Billas Gatesas vėl tapo melagienų herojumi. Šį kartą internautai dalijasi krutančių maisto produktų vaizdo įrašais, teigdami, jog tai yra milijonieriaus laboratorijoje sukurtas maistas.
Ekrano kopija iš „Facebook“
Šokantis brokolis / Ekrano kopija iš „Facebook“

Atgijo maisto produktai

Socialinio tinklo „X“ (buvęs „Twitter“) vartotojai ėmė dalytis vaizdo įrašu, kuriame rodoma, kaip į brokolio gabaliuką įšvirkščiama kažkokio skysčio ir daržovė iškart pradeda judėti pati.

„Billo Gateso dirbtiniai produktai: brokoliai – laboratorijose išaugintas dirbtinis augalas. Tai – vienas iš produktų, kuriuos Billas Gatesas vadina sveikais“, – rašė klipu pasidalijęs asmuo.

Per porą savaičių įrašas peržiūrėtas jau beveik 14 tūkst. kartų. Juo dalijosi ir „Facebook“ vartotojai (čia, čia).

Anksčiau internautai dalijosi panašiu vaizdo įrašu, kuriame matoma neva judanti vištos kulšelė.

Taip pat skaitykite: Varlė ir obuolys ant maisto produktų nesusiję nei su Billu Gatesu, nei su skiepais

„Visa Billo Gateso laboratorijoje užauginta paslaptinga mėsa turėtų būti nedelsiant konfiskuota ir sudeginta, o visi mokslininkai, atsakingi už šią pabaisą, nedelsiant suimti“, – teigė vienas juo pasidalijęs asmuo.

Iš tiesų šis „šokantis brokolis“ su B.Gatesu nieko bendro neturi. Tai – meninis projektas.

Judantis maistas – meninė instaliacija

Billo ir Melindos Gatesų fondo atstovas naujienų agentūrai „Reuters“ nurodė, kad šie teiginiai melagingi.

Vaizdo įrašas buvo sukurtas menininko Russello Camerono. Jis šį klipą paskelbė savo kanale „YouTube“ ir „TikTok“ paskyroje.

Čia galima rasti ir daugiau vaizdo įrašų, kuriuose matomi neva judantys maisto produktai: kepsnys, vištienos kulšelė ir netgi kukulis.

R.Cameronas – amerikiečių savamokslis skulptorius, kilęs iš Niujorko. Kaip nurodoma svetainėje „DeviantArt“, menininkas specializuojasi tamsių emocingų ir šiek tiek nerimą keliančių skulptūrų kūrime:

„Pagrindinis R.Camerono tikslas kuriant skulptūrą – suteikti jai gyvybę, jausmus ir vietą tarp mūsų, nesvarbu, ar tai būtų klasikinis biustas, ar deformuota galūnė, pritvirtinta prie medžio lakšto, kūrinys turėtų kalbėti ir pasakoti istoriją žiūrovui.

Dauguma Russelo skulptūrų pasižymi žmogiškomis savybėmis, tokiomis kaip odos tekstūra ir tam tikra anatominės struktūros forma, visi šie bruožai atlieka esminį vaidmenį kuriant kiekvieną kūrinį.“

Taip pat skaitykite: Billą Gatesą kaltina nuodijant vaisius, bet technologija nepavojinga ir sukurta ne jo

Judančių daržovių vaizdai susiję su B.Gateso raginimu turtingesnėms šalims pereiti prie laboratorijoje užaugintos mėsos. Jis jau ne vieną kartą yra sulaukęs kritikos dėl tokių savo siūlymų bei tapęs įvairių melagienų taikiniu.

15min verdiktas: melas. Šis judantis brokolis iš tiesų yra meno kūrinys, sukurtas R.Camerono. Su B.Gatesu jis neturi nieko bendro, patvirtino Billo ir Melindos Gatesų fondo atstovas.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas