Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somalio sostinėje per mirtininko išpuolį žuvo 9 žmonės

Per įtariamą mirtininko išpuolį Somalio sostinėje Mogadiše antradienį žuvo devyni žmonės, daugiausia šalies saugumo pajėgų nariai, pranešė policija ir liudininkai.
Somalio vėliava
Somalio vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Al Qaeda Somalis

Bomba sprogo netoli patikrinimo posto, kuriame dažnai būna saugumo pajėgų narių, sakė policijos pareigūnas Mohamedas Ali.

„Tyrimas dar vyksta, bet kol kas visi požymiai rodo, kad sprogimą sukėlė mirtininkas“, – sakė jis ir pridūrė, kad žuvo šeši saugumo pajėgų nariai ir trys civiliai, o dar 11 žmonių buvo sužeisti.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė su „al Qaeda“ susijusi islamistų grupuotė „al Shabaab“, nuo 2007-ųjų siekianti nuversti Somalio federalinę vyriausybę ir nuolat rengianti atakas.

Praėjusį mėnesį ekstremistai prisiėmė atsakomybę už mirtininko išpuolį vienoje Mogadišo kavinėje, kur žuvo du ir buvo sužeisti dar penki žmonės.

„Al Shabaab“ iki 2011 metų kontroliavo sostinę, bet tada džihadistus išstūmė Afrikos Sąjungos (AS) kariai. Vis dėto grupuotė kontroliuoja daug kaimiškųjų rajonų ir dažnai rengia išpuolius prieš vyriausybės bei civilinius taikinius Mogadiše ir kitose šalies vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento