Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Somalyje vėl atidėti rinkimai

Somalyje sekmadienį turėję prasidėti ne vieną mėnesį atidėlioti rinkimai vėl buvo atidėti, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos pareigūnai.
Mogadišas, Somalis
Mogadišas, Somalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Somalis

Netiesioginių parlamento ir prezidento rinkimų ciklas šioje neramioje Rytų Afrikos valstybėje turėjo prasidėti liepos 25 dieną. Pagal planą, regionuose suformuoti vietos komitetai nuo sekmadienio turėjo keturias dienas balsuoti už kandidatus į aukštųjų parlamento rūmų deputatus. Po to spalio 10 dieną turėjo būti surengti taip pat netiesioginiai prezidento rinkimai.

„Nors buvo planuota, kad aukštųjų parlamento rūmų deputatų rinkimai įvairiose valstijose prasidės šiandien, pradžia vėluoja, rinkimai gali neįvykti pagal planą“, – agentūrai AFP pareiškė rinkimų komisijos narys, prašęs neskelbti jo vardo.

Pasak šaltinio, pradėti balsavimą vėluojama dėl to, kad federaliniai regionai nesugebėjo nei laiku pateikti kandidatų sąrašų, nei suformuoti vietos komitetų, kurie balsuotų už kandidatus.

Federalinės vyriausybės atstovas Mohamedas Ibrahimas Moalimu agentūrai AFP pareiškė, kad rinkimai buvo „atidėti“, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Praėjusią savaitę džihadistų grupuotė „al Shabaab“ politikus įspėjo nedalyvauti rinkimuose. Grasinimai, kurių pažerta grupuotės lyderio Ahmedo Umaro Abu Ubaidaho tariamai įrašytame garso pranešime, parodė, su kokiomis saugumo problemomis susiduriama šalyje siekiant surengti rinkimus.

Somalio politiniai lyderiai praėjusį mėnesį pagaliau rado išeitį iš aklavietės, kuri tęsėsi ne vieną mėnesį, ir galiausiai suderino balsavimo tvarkaraštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas