Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spauda: JAV turėtų iki rugsėjo pradžios galutinai patvirtinti „Pfizer-BioNTech“ vakciną

Jungtinių Valstijų Maisto ir vaistų administracija (FDA) turėtų galutinai patvirtinti „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo koronaviruso iki kito mėnesio pradžios, antradienį pranešė leidinys „The New York Times“.
„Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina
„Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Laikraštis, remdamasis su planu susipažinusiais šaltiniais, pranešė, jog FDA nustatė „neoficialų terminą“ – rugsėjo 6-ąją, kai JAV minima Darbo diena. Iki šios federalinės šventės, „arba greičiau“, bus pilnai patvirtinti „Pfizer-BioNTech“ skiepai nuo COVID-19, nurodė leidinys.

Šią vakciną šiuo metu leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms pagal gruodį išduotą leidimą.

Praėjusią savaitę FDA pareiškime teigė, jog galutinis „Pfizer-BioNTech“ vakcinos patvirtinimas yra vienas didžiausių agentūros prioritetų, ir sakė besitikinti, kad netrukus bus baigta galutinė peržiūra.

Pilnas patvirtinimas gali padidinti dėl skiepų abejojančių amerikiečių pasitikėjimą vakcina, šalyje plintant itin užkrečiamam koronaviruso delta variantui ir paros užsikrėtimo atvejų skaičiui pasiekus lygį, kokio nebuvo matyti nuo žiemos.

Remiantis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, iki rugpjūčio 2 dienos JAV pastarąsias septynias dienas kasdien buvo vidutiniškai registruojami 84 389 nauji COVID-19 atvejai.

Apie 192 mln. amerikiečių jau yra gavę bent vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę – 58 proc. gyventojų.

JAV prieinamos trys vakcinos, bet „Pfizer-BioNTech“ preparatas yra plačiausiai naudojamas.

Antra pagal populiarumą šalyje yra kita dvidozė iRNR vakcina „Moderna“, kurią taip pat leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms ir kuri irgi laukia pilno FDA patvirtinimo. Tikimasi, kad ji jo sulauks po galutinio „Pfizer-BioNTech“ preparato patvirtinimo.

Mažiausiai populiarus Jungtinėse Valstijose yra vienadozis „Johnson & Johnson“ sukurtas preparatas. Kompanija dar nesikreipė į FDA dėl pilno patvirtinimo, skelbia „The New York Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas