Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lankoje per riaušes kalėjime žuvo šeši kaliniai, dar 35 sužeisti

Prie Šri Lankos sostinės esančiame kalėjime šeši kaliniai žuvo ir dar 35 buvo sužeisti sargybiniams pradėjus šaudyti, kad numalšintų riaušes, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Šri Lankos bažnyčiose ir viešbučiuose nugriaudėjo sprogimai
Šri Lanka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Šri Lanka

Kaip pranešama, taip pat buvo kritiškai sužeisti du apsaugos darbuotojai.

Perpildytuose Šri Lankos kalėjimuose didėjo su koronaviruso pandemija susiję neramumai. Kaliniai keliose laisvės atėmimo įstaigose pastarosiomis savaitėmis rengė protestus, pagausėjus COVID-19 atvejų.

Policijos atstovas Ajithas Rohana sakė, kad sekmadienį kilo kalinių „neramumų“ Maharos kalėjime, esančiame maždaug už 15 km į šiaurę nuo Kolombo. Tuomet pareigūnai mėgino suvaldyti padėtį.

Tačiau „neramumai peraugo į kalinių riaušes“, nurodė A.Rohana ir pridūrė, kad kaliniai mėgino perimti valdžią komplekse, be to, šimtai mėgino pabėgi.

Sargybiniams pradėjus šaudyti šeši kaliniai žuvo ir 35 buvo sužeisti, sakė pareigūnas. Du kalėjimo pareigūnai buvo sunkiai sužeisti.

Pasak A. Rohanos, buvo atsiųsta šimtai papildomų policijos darbuotojų, sustiprinsiančių kalėjimo ir aplinkinės teritorijos apsaugą.

Kitame kalėjime praeitą savaitę per panašius neramumus žuvo vienas kalinys. Ankstesnis panašus incidentas, pareikalavęs vieno kalinio gyvybės, buvo kovą.

Iki šiol koronavirusinė infekcija penkiuose kalėjimuose patvirtinta daugiau kaip tūkstančiui kalinių, mažiausiai du jų mirė. Be to, COVID-19 buvo patvirtinta ir maždaug 50-iai kalėjimų apsaugos darbuotojų.

Šri Lankos kalėjimai yra smarkiai perpildyti – laisvės atėmimo įstaigose, turinčiose 10 tūkst. vietų, laikoma daugiau kaip 26 tūkst. kalinių.

Pastarąjį mėnesį sergamumas koronavirusine infekcija Šri Lankoje padidėjo, susidarius dviem židiniams Kolombe ir jo priemiesčiuose. Vienas jų buvo drabužių fabrike, o kitas – žuvies turguje.

Abiejuose židiniuose patvirtintų atvejų skaičius išaugo iki 19 449. Šri Lanka iki šiol yra nustačiusi 22 988 užsikrėtimo koronavirusu atvejus, 109 pacientai mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas