Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Specialiai 15min.lt iš Paryžiaus: apie sprogimus prie stadiono kiti žinojo daugiau nei patys žiūrovai

23-ejų Miguelis – vienas iš dešimčių tūkstančių, kurie penktadienio vakarą buvo atsidūrę visai šalia teroristinio išpuolio, tačiau kurį laiką to net nesuvokė. „Tai daug pasako apie mus – kad išgirdus sprogimus mūsų pirma mintis būna „fejerverkai“, o ne „išpuolis“, – 15min.lt sakė jis.
Po rungtynių žmonės susibūrė aikštėje
Po rungtynių žmonės susibūrė aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik pilname 80 tūkst. vietų „Stade de France“ stadione penktadienį draugiškas rungtynes žaidė Vokietijos ir Prancūzijos komandos. „Praėjus maždaug 15 minučių, išgirdau pirmąjį „bum“. Aišku, net minties nekilo, kad tai – sprogimas. Pamaniau, kad čia gerbėjai siaučia – dar draugams mestelėjau, kokia čia priešlaikinė ejakuliacija. Juokėmės“, – pasakojo į Paryžių iš Prancūzijos pietų prieš 3 metus atvykęs Miguelis.

VIDEO: Sprogimas Paryžiuje draugiškų rungtynių tarp Prancūzijos ir Vokietijos metu.

Netrukus nuaidėjo dar vienas sprogimas, bet į jį Miguelis net nekreipė dėmesio, kaip ir beveik visi žiūrovai stadione – niekas nepanikavo, niekas nemėgino išeiti, per garsiakalbius nebuvo skelbiama jokios informacijos.

„Kitą dieną girdėjau, kad kai kurie žmonės mėgino išeiti iš stadiono po pirmojo kėlinio, bet aš to net nepastebėjau – per pertrauką daug žmonių vaikštinėja, niekas nepasirodė neįprasta tuomet“, – prisiminė prancūzas.

Antrojo kėlinio metu jam mėgino skambinti draugas, bet Miguelis skambutį atmetė: „Pamaniau, kad vis tiek nesusikalbėsiu per tą visą triukšmą“. Tuomet jis gavo žinutę, kad „Paryžiuje kažkas vyksta, kažkas vyksta prie stadiono“.

„Iškart nepajutau jokio pavojaus – nesupratau masto, net ypatingai nesureagavau. Galvojau, kad gerbėjai gal kelia muštynes“, – pasakojo vaikinas. Tačiau netrukus pradėjo plūsti informacija apie surengtus išpuolius Paryžiuje. „Visą informaciją mes gavome iš kitų – stadione niekas nieko nesakė“, – sakė jis.

Pasibaigus rungtynėms per garsiakalbius buvo pranešta, kad vienas iš išėjimų yra uždarytas – išeiti galima per kitus tris. „Judėjome vieno link, kai žmonės pradėjo grūstis atgal ir bėgti į pačią aikštę. Nesupratau, kas nutiko, bet į mus bėgantys žmonės atrodė siaubingai persigandę. Šmėkštelėjo mintis, kad štai taip minia ir sutrypia žmones“, – sakė Miguelis. Laimei, niekas nenukentėjo.

Šmėkštelėjo mintis, kad štai taip minia ir sutrypia žmones, – sakė Miguelis.

Baimė jam dar kartą smogė išėjus į lauką ir pamačius ten tvyrančią paniką. „Žmonės ieškojo pasimetusių artimųjų, daugelio akyse buvo išgąstis ir ašaros, – prisiminė jis. – Tada jau buvo ir pasirodžiusi informacija apie žuvusiuosius, apie atakų skaičių, todėl visi buvo sutrikę – kur vykti, kai bet kur tave gali užpulti?“

Dabar žvelgdamas į penktadienio vakarą jis mano, kad Prancūzijos pareigūnai reagavo labai profesionaliai stadione. „Iš pradžių dar piktinausi, kodėl buvo tęsiamos rungtynės, kodėl mums nieko nepranešė, – 15min.lt sakė Miguelis. – Bet dabar suprantu – tokiu atveju būtų kilusi panika, o ir kas žino, kiek dar savižudžių sprogdintųjų galėjo būti prie stadiono.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas