Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nufilmuota, kaip atrodo V.Putino branduolinis lagaminėlis

Trečiadienį buvo parodyta reta filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Pekine viešintis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, lydimas pareigūnų su vadinamuoju branduoliniu lagaminėliu, kuriuo galima įsakyti smogti branduolinį smūgį.

Po susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu Pekine V.Putinas buvo nufilmuotas einantis į kitą susitikimą apsuptas apsaugos, o paskui jį ėjo du uniformuoti Rusijos karinių jūrų pajėgų karininkai, kiekvienas nešinas lagaminėliu. Kamera priartina vieną iš lagaminų.

Rusijos branduolinį lagaminėlį tradiciškai nešiojasi karinio jūrų laivyno karininkas, sako naujienų agentūra „Reuters“. Žinomas kaip „Čegetas“ (pagal Čegeto kalno Kaukazo kalnuose pavadinimą), šis lagaminėlis visada būna su prezidentu, bet retai nufilmuojamas.

VIDEO: Nekasdienis vaizdas: V.Putinas užfiksuotas su rusišku branduoliniu lagaminu

„Yra tam tikri lagaminėliai, be kurių neapsieina nė viena V.Putino kelionė“, – po filmuota medžiaga „Telegram“ žinutėje rašė valstybinės naujienų agentūros „Ria Novosti“ Kremliaus korespondentai.

Kitame klipe V.Putinas išeina iš susitikimo Pekine su jūrų karininkais, vėlgi nufilmuotais vos per kelis žingsnius nuo V.Putino, kuris šypsodamasis leidžiasi keliais laiptais žemyn.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos karinio jūrų laivyno karininkai nešasi po lagaminėlį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos karinio jūrų laivyno karininkai nešasi po lagaminėlį

JAV prezidentas taip pat turi tokį prietaisą, vadinamą „branduoliniu futbolo kamuoliu“. Jame laikomi kodai, kuriais prezidentas patvirtintų įsakymą paleisti branduolines raketas, jei jo nebūtų Baltuosiuose rūmuose.

Karas Ukrainoje padidino įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono iki aukščiausio lygio nuo 1962 m. Kubos raketų krizės kaip tik tuo metu, kai Kinija siekia sustiprinti savo branduolinį arsenalą, kad atitiktų savo, kaip kylančios supervalstybės, statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas