Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staiga miręs Rusijos antidopingo agentūros vadovas žadėjo atskleisti paslaptis

Prieš savaitę nuo širdies smūgio miręs buvęs Rusijos antidopingo agentūros vadovas Nikita Kamajevas žadėjo parašyti knygą, kurioje turėjo būti atskleista „dopingo vartojimo Rusijos sporto pasaulyje“ istorija, rašo „The Sunday Times“.
Nikita Kamajevas
Nikita Kamajevas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rusija Dopingas

Pasak šaltinių, N.Kamajevas žadėjo pateikti trijų dešimtmečių istoriją ir darbo „slaptoje laboratorijoje“ detales. 

Neseniai miręs Rusijos antidopingo agentūros vadovas žadėjo publikuoti ne tik dokumentus, atskleidžiančius įvairių preparatų gamybą, bet ir paviešinti susirašinėjimą su Rusijos sporto ministerija ir Tarptautiniu olimpiniu komitetu.

N.Kamajevas iš Rusijos antidopingo agentūros pasitraukė gruodžio mėnesį, kilus skandalui dėl aukšto rango Rusijos pareigūnų aferų.

Manoma, kad aukščiausiu lygiu buvo dangstomi dopingo vartojimo atvejai. Rusijos lengvosios atletikos rinktinė netgi buvo suspenduota nuo dalyvavimo varžybose ir kol kas vis dar neturi vilčių dalyvauti vasaros olimpinėse žaidynėse.

„The Sunday Times“ žurnalistas Davidas Walshas patvirtino, kad vasario 14 dieną miręs 52 metų N.Kamajevas lapkričio mėnesį susisiekė su juo ir žadėjo perduoti kompromituojančią informaciją, Tai įvyko praėjus trims dienoms po prieš Rusiją pradėto tyrimo.

N.Kamajevo teiginiai apie „slaptą laboratoriją“ patvirtina įtarimus, kad Rusijos antidopingo agentūra galėjo prisidėti prie Rusijos sportininkų mėginių sukeitimo prieš jų pateikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai