Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stambule tūkstančiai demonstrantų protestavo prieš D.Trumpo sprendimą dėl Jeruzalės

Tūkstančiai palestiniečių šalininkų po penktadienio maldų žygiavo Stambulo gatvėmis ir piktai protestavo prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.
Protestas prieš D.Trumpo sprendimą Jeruzalę pripažinti Izraelio sostine
Protestas prieš D.Trumpo sprendimą Jeruzalę pripažinti Izraelio sostine / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skanduodami šūkius „Jeruzalė mūsų ir tokia liks!“, „Šalin Ameriką, šalin Izraelį“, protestuotojai žygiavo po pamaldų miesto centre esančioje Osmanų laikų Užkariautojo (Fatiho) mečetėje.

Protestai penktadienį buvo planuojami ir kitose Stambulo vietose, taip pat – visoje Turkijoje.

„Laikome Jeruzalę musulmonų bendruomenės tvirtove... Esame čia, kad pademonstruotume savo vienybę ir savo stiprybę. Niekas mūsų neatgrasys“, – sakė 17 metų protestuotojas Doguhanas.

Studentė Merve sakė, kad su bendramoksliais išėjo iš paskaitų į demonstraciją ir kad minėtas JAV sprendimas yra niekinis.

„Tai, ką sako Trumpas, yra tušti žodžiai ir mums nieko nereiškia. Kai tik pamatome žemėlapyje Izraelio pavadinimą, jį nubraukiame ir parašome „Palestina“,“ – pridūrė ji.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas griežtai reagavo į JAV sprendimą ir gruodžio 13 dieną Stambule šaukia neeilinį Islamo bendradarbiavimo organizacijos (OIC) šalių viršūnių susitikimą.

Pernai Turkija ir Izraelis užbaigė ginčą dėl izraeliečių 2010 metais surengto reido turkų laive, mėginusiame prasiveržti į blokuojamą Gazos Ruožą. Per tą incidentą žuvo 10 turkų aktyvistų.

Pastaruoju metu abi šalys plėtė bendradarbiavimą, ypač energetikos sektoriuje, bet R.T.Erdoganas, laikantis save palestiniečių reikalo gynėju, toliau dažnai kritikuoja Izraelio politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas