Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 20

„Strategija nepasiteisino?“: Kursko operacija nestabdo Rusijos veržimosi pagrindinio Ukrainos logistikos centro link

Per dvi savaites trukusią invaziją į Rusiją Ukrainos deklaruojami laimėjimai nesustabdė Maskvos kariuomenės nuolatinio progreso Donbase, keliančio grėsmę pagrindiniam logistikos centrui Pokrovsko mieste, rašo „The Washington Post“.
Rusų tankas T-72B3M Kursko srityje
Rusų tankas T-72B3M Kursko srityje / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos pajėgos žengia į Pokrovsko pakraščius. Mes tai matome – tai ne paslaptis. Galbūt situacija ten kaip nors pasikeis – tikimės, kad priešas sustos kur nors Pokrovsko prieigose, kad mūsų kariai juos atmuš“, – sakė Pokrovsko karinės administracijos informacinės politikos skyriaus vadovė Jekaterina Janžula ir pridūrė, kad miesto likimas lieka neaiškus.

Pirmadienį miesto pareigūnai paskelbė apie privalomą vaikų evakuaciją ir paragino suaugusiuosius taip pat palikti miestą. Tačiau, anot J.Janžulos, nepaisant grėsmės, dauguma gyventojų evakuacijai priešinasi. Pareigūnai priversti „eiti nuo durų prie durų, kalbėtis su kiekviena šeima tiesiogiai, su kiekvienu gyventoju asmeniškai, rinkti vyresnio amžiaus gyventojus“, informuodami juos apie būtinybę palikti miestą. Maždaug iš 86 000 „prieškarinių“ gyventojų mieste liko apie 53 000, sako J.Janžula.

„Reuters“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje
„Reuters“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje

„Yra tam tikrų įrodymų, kad rusai iš tikrųjų pasiekė paskutinę tinkamą gynybinę liniją už miesto, už Pokrovsko“, – sakė Franzas-Stefanas Gady, Vienoje įsikūrusio Naujojo Amerikos saugumo centro karinis analitikas.

Rodo strategijos silpnumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?