Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyta buvusi Ukrainos teisingumo ministrė

Ukrainos saugumo tarnybos pranešė, kad buvusi šalies teisingumo ministrė Aliona Lukaš buvo sulaikyta dėl kaltinimų prisidėjus prie leidimo šaudyti į taikius protestuotojus Maidano protestų metu, rašo rferl.org.
Aliona Lukaš
Aliona Lukaš / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Ukraina Maidanas

A.Lukaš buvo sulaikyta Kijeve, tik ką grįžusi iš Rusijos. Daugiau nei šimtas žmonių buvo nužudyti Maidano aikštėje 2014 metų vasario 18-20 dienomis. Daugelio jų mirties priežastis – snaiperių kulkos.

A.Lukaš išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad jos susitikimas su Ukrainos žvalgybos pareigūnais yra savanoriškas, o ji pati sutinka bendradarbiauti visais klausimais.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija ir žvalgybos pareigūnai sulaikė buvusią teisingumo ministrę generalinio prokuroro prašymu.

Teigiama, kad ji kaltinama ir lėšų grobstymu bei pasinaudojimu valdžia. A.Lukaš buvo įtraukta ir į Europos Sąjungos bei Kanados nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Ji ėjo ministrės pareigas nuo 2013 iki 2014 metų vasario mėnesio 27 d., kai pasprukus tuometiniam Ukrainos vadovui Viktorui Janukovyčiui, buvo priversta atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas