Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sumušta opozicinio Rusijos laikraščio žurnalistė

Premijuota Rusijos opozicinio laikraščio „Novaja gazeta“ reporterė Jelena Milašina ketvirtadienio rytą Balašichoje buvo žiauriai sumušta ir apiplėšta; po to ji skundėsi policijos neveiklumu.
Temos: 1 Rusija

„Mušė žvėriškai, išmušė dantis, abiejuose smilkiniuose gumbai, kojomis, kumščiais – į veidą, per galvą. Draugei išplėšė rankinę su nešiojamuoju kompiuteriu; iš manęs – pinigus“, – rašė savo puslapyje „Facebook“ žurnalistė, žinoma savo pranešimais iš neramiojo Šiaurės Kaukazo bei apie policijos korupciją.

J.Milašina su drauge buvo užpultos po vidurnakčio eidamos namo Pamaskvio mieste Balašichoje.

„Jie būtų mus užmušę“, jei ne trys praeivės, kurios padėjo apsiginti nuo užpuolikų, rašė J.Milašina ir dar pridūrė, kad policininkai pasirodė tik po pusantros valandos ir net nekalbėjo su ja.

„2006-aisiais mane sumušti nesuspėjo – Beslane. 2012-aisiais (jiems) pavyko – Balašichoje“, – rašė nukentėjusioji, primindama apie savo darbą Šiaurės Osetijoje po 2004-ųjų įkaitų tragedijos Beslane.

Laikraštyje „Novaja gazeta“ J.Milašina yra specialių reportažų skyriaus redaktorė. Ji taip pat tęsia 2006 metais nužudytos žmogaus teisių gynėjos Anos Politkovskajos žurnalistinį darbą. Ji rašo apie dingusius žmones, kankinimus Šiaurės Kaukaze, apie teisėsaugininkų pažeidimus.

Vis dėlto laikraštis nelinkęs sieti dabartinio įvykio su reporterės profesine veikla, ir mano, jog būta paprasto apiplėšimo.

Tačiau J.Milašina abejoja tokia versija, nes užpuolikai paėmė tik kai kuriuos daiktus. „Neatrodė, jog jiems rūpi pinigai, – rašė ji. – Lieka daug klausimų“.

Tris kartus per savaitę leidžiamas laikraštis „Novaja gazeta“, kurio 49 proc. akcijų turi bankininkas Aleksandras Lebedevas ir buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas, yra netekęs keturių žurnalistų per žmogžudystes, kurios tebėra neišaiškintos.

Viena jų – Ana Politkovskaja, nužudyta 2006-aisiais vidury baltos dienos; ši žmogžudystė tebetiriama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas