Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos premjeras nori atsisakyti koalicijos su euroskeptikais

Suomijos premjeras, centristas Juha Sipila, pirmadienį pareiškė, kad jo partija ir jos vyriausybės partneriai konservatoriai nori nutraukti koalicijos sutartį su trečiąja euroskeptiška Suomių partija, kurios pirmininku savaitgalį tapo radikalių pažiūrų politikas, teistas už neapykantos kurstymą.
Juha Sipila
Suomijos premjeras nori atsisakyti koalicijos su euroskeptikais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra sąlygų, leidžiančių mums bendradarbiauti su Suomių partija, vadovaujama Halla-aho“, – parašė J.Sipila tviteryje apie Jussi Halla-aho, šeštadienį tapusį naujuoju partijos lyderiu.

Nors nuo 2015 metų gegužės valdžioje esanti koalicinė vyriausybė oficialiai dar nesubyrėjo, tačiau atrodo, kad skilimo ji neišvengs. Konservatoriai ir centristai dabar gali pradėti derybas su naujais galimais vyriausybės partneriais.

Suomių partijos lyderiu šeštadienį išrinktas J.Halla-aho pakeitė anksčiau šias pareigas ėjusį nuosaikių pažiūrų užsienio reikalų ministrą Timo Soini.

Už dalyvavimą trijų partijų koalicinėje vyriausybėje Suomių partija sumokėjo didelę kainą.

Už dalyvavimą trijų partijų koalicinėje vyriausybėje Suomių partija sumokėjo didelę kainą.

Nuo 2015 metų gegužės mėnesio, kai vyko visuotiniai rinkimai, iki šių metų vasario jos populiarumas nuo 17,7 proc. sumažėjo daugiau nei per pusę – iki 8,4 proc, rodo „Taloustutkimus“ apklausos duomenys.

J.Halla-aho, kuris yra Europos Parlamento narys, žadėjo skatinti kitas dvi koalicijos partneres griežtinti imigracijos politiką.

Naujasis vadovas norėtų pakreipti Suomių partiją dar labiau į dešinę, o tai gali reikšti jos pasitraukimą iš koalicinės vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento