Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:46 /13:57

Švedijoje šaudyta vienoje izraeliečių kompanijoje, žmonės nenukentėjo

Švedijos Geteborgo mieste ketvirtadienį buvo šaudoma Izraelio karinių technologijų kompanijos „Elbit Systems“ biure, pranešė žiniasklaida.
ADAM IHSE/TT / AFP
ADAM IHSE/TT / AFP

Švedijos policija savo ruožtu nurodė, kad žmonės per incidentą nenukentėjo.

„Ryte gavome pranešimą apie šaudymą, (nukreiptą) prieš izraeliečių objektą Kalebeko“ rajone Geteborge, pareiškime nurodė policijos atstovas Fredrikas Svedemyras (Vredrikas Svedemiuras).

Jis pridūrė, kad sulaikytas jauno amžiaus įtariamasis.

Švedų dienraštis „Aftonbladet“ pranešė, kad įtariamasis buvo jaunesnis nei 15 metų.

Pradėtas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti ir „ginkluoto nusikaltimo sunkinančiomis aplinkybėmis“, sakė policijos atstovas Fredrikas Svedemyras (Vredrikas Svedemiuras).

F. Svedemyras nurodė, kad policija į įvykio vietą išsiuntė kelis patrulius ir sraigtasparnį.

„Elbit Systems“ elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP teigė, kad kol kas nieko nekomentuos.

Birželio pradžioje policija pranešė, kad prie Izraelio karinių technologijų įmonės „Elbit Systems“, žinomos dėl savo dronų sistemų, biurų rado „įtariamą sprogstamąjį objektą“.

Nuo 2023-iųjų spalio, kai prasidėjo Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas, pranešta apie kelis incidentus, galimai nukreiptus prieš Izraelio interesus Švedijoje.

Vasarį policija Izraelio ambasados teritorijoje rado granatą. Ambasadoriaus teigimu, tai buvo mėginimas įvykdyti išpuolį.

Gegužės viduryje prie Izraelio ambasados taip pat buvo šaudoma, todėl šalis ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių prie Izraelio interesų ir žydų bendruomenės institucijų.

Gegužės pabaigoje Skandinavijos šalies žvalgybos agentūra „Sapo“ pareiškė, kad Iranas verbuoja Švedijos nusikalstamų grupuočių narius, kad šie vykdytų „smurto veiksmus“ prieš Izraelio ir kitų šalių interesus Švedijoje, o Iranas tai neigė.

Po antro šaudymo prie Izraelio ambasados Stokholme ir dviejų sprogimų prie Izraelio ambasados kaimyninėje Danijoje, kuriuos greičiausiai sukėlė rankinės granatos, policija praėjusią savaitę dar kartą pranešė, kad stiprina Izraelio interesų ir žydų bendruomenės šalyje saugumo priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas