Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 10 22 /17:42

Išpuolis Švedijoje: užpuolikas nebegyvas

Kardu ginkluotas kaukėtas vyras ketvirtadienį įsibrovė į vieną mokyklą pietvakarių Švedijoje ir nužudė vieną mokytoją, taip pat sužalojo kitą pedagogą ir du vaikus, kol buvo pašautas policijos ir vėliau nuo sužeidimų mirė ligoninėje.

„Vienas mokytojas žuvo įvykio vietoje“, – sakė vietos sveikatos apsaugos pareigūnai. Pasak jų, užpuolikas sužeidė dar vieną mokytoją ir du 11 bei 15 metų vaikus.

Antra auka nuo patirtų sužeidimų mirė jau ligoninėje. Pranešama, kad tai buvo vienas iš nepilnamečių. „Tai yra juoda diena Švedijoje“, – sakė Švedijos ministras pirmininkas.


Užpuoliką neutralizavo policija

Švedijoje ginkluotas kardu ir kaukėtas išpuolio vienoje mokykloje kaltininkas, nužudęs du žmones, žuvo ir pats, nes buvo peršautas ir sunkiai sužeistas policininkų, pranešė ketvirtadienį policija.

„Užpuolikas negyvas“, – pareiškė žurnalistams policijos tyrėjas Thordas Haraldssonas.

„Keturios aukos buvo pristatytos į ligoninę iš mokyklos“, – sakė Niklas Claessonas, Troletano ligoninės spaudos atstovas, kalbėdamas su „Reuters“ agentūros atstovais.

Policija patvirtino, kad į ginkluotą užpuoliką buvo paleisti du šūviai, iš kurių vienas pasiekė tikslą ir taip jį neutralizavo.

Palaikė Helovino pokštu

„Kai mes pamatėm užpuoliką, galvojom, kad kažkas taip juokauja, nes jis buvo užsidėjęs kaukę, juodus drabužius ir nešėsi ilgą kardą“, – Švedijos spaudai pasakojo vienas iš moksleivių.

Pasak liudininkų, užpuolikas dėvėjo kaukę, todėl daug kas galvojo, kad tai tik vienas iš artėjančio Helovino pokštų. „Buvo tokių moksleivių, kurie norėjo eiti kartu su juo ar nors palaikyti kardą“, – pasakojo vienas iš moksleivių.

Nors policija dar nežino užpuoliko tapatybės ir ar jis yra vietinis gyventojas, tačiau jie yra įsitikinę, kad užpuoliko ketinimai buvo rimti. „Įtariamasis turėjo bent kelis į peilį panašius ginklus“, – sakė pareigūnai.

Policija buvo informuota apie šią ataką apie 10 val. 10 min. vietos (11 val. 10 min. Lietuvos) laiku, kai ketvirtadienio rytą buvo pastebėti moksleiviai, bėgantys iš mokyklos Trolhetane, esančiame netoli Geteborgo, antrojo didžiausio Švedijos mieto.

Mokykla „Kronan“ turi 400 moksleivių – nuo parengiamųjų iki vidurinės mokyklose klasių.

VIDEO: Švediją sukrėtė kruvinas išpuolis, kardu nužudytas mokytojas

Švedijos žiniasklaida paskelbė, kad ketvirtadienio rytą mokykloje buvo surengtas pasitarimas dėl mokytojų išsakytų nuogąstavimų, jog jų įstaiga yra pernelyg atvira ir kad joje veikia kavinė suaugusiesiems, todėl neįmanoma kontroliuoti, kas patenka vidun.

Išpuolio motyvai kol kas neaiškūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas