Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedijos žvalgyba: Iranas naudojasi švedų grupuotėmis „smurto veiksmams“ prieš Izraelį

Švedijos žvalgybos agentūra ketvirtadienį pareiškė, kad Iranas naudojasi švedų nusikaltėlių grupuotėmis „smurto veiksmams“ prieš Izraelį ir kitas valstybes bei Švedijoje veikiančias grupes, kurias Teheranas laiko keliančiomis grėsmę.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 2 Švedija Iranas

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus dviem savaitėms po to, kai naktį prie Izraelio ambasados Stokholme buvo šaudoma, ir trims mėnesiams po to, kai policija Izraelio komplekso teritorijoje rado nesprogusią granatą.

„Švedijos saugumo policija pažymi, kad Irano režimas naudojasi Švedijoje veikiančiomis nusikalstamomis grupuotėmis smurto veiksmams prieš kitas valstybes, grupes ar asmenis Švedijoje, kuriuos jis laiko grėsme“, – sakoma „Sapo“ agentūros pareiškime,

Visų pirma minimi „Izraelio ir žydų interesai, taikiniai ir operacijos Švedijoje“.

„Iranas jau anksčiau naudojo smurtą kitose Europos šalyse, siekdamas nutildyti kritiškus balsus ir tariamas grėsmes savo režimui“, – sakoma pranešime.

„Mūsų vertinimu, tai yra regioninis konfliktas, kuris išplito visame pasaulyje ir dabar apima ir Švediją kaip šio konflikto areną“, – spaudos konferencijoje sakė „Sapo“ kontržvalgybos tarnybos vadovas Danielis Stenlingas.

Jis sakė, kad „labai jauni asmenys, net vaikai, gali būti panaudoti Irano veiklai, keliančiai grėsmę Švedijos saugumui, vykdyti“.

Pastaraisiais metais Skandinavijos šaliai sunkiai sekasi kovoti su didėjančiu gaujų smurtu, o šaudymai ir sprogdinimai visoje šalyje vyksta kone kas savaitę.

Iš pradžių gaujų smurtas buvo siejamas su narkotikų rinkos kontrole.

„Sapo“ sakė, kad bendradarbiauja su policija, kariuomene ir tarptautiniais sąjungininkais, „kad atremtų grėsmę iš Irano“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas