Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando fejerverkų sandėlyje įvykus sprogimui žuvo devyni žmonės

Tailande šeštadienį fejerverkų sandėlyje nugriaudėjo sprogimas, per kurį žuvo devyni žmonės, o daugiau kaip 100 buvo sužeista, naujienų agentūrai AFP pranešė aukšto rango pareigūnas.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / PAGD nuotr.

Manoma, kad sprogimas Sungai Koloko mieste, esančiame pietinėje Narativato provincijoje, įvyko dėl suvirinimo darbų statant pastatą.

„Šią popietę Sungai Koloke sprogo sandėlis, kuriame buvo laikomos petardos, naujausia informacija – devyni žuvusieji ir 115 sužeistųjų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Narativato gubernatorius Sanonas Pongaksornas.

„Gaisras jau suvaldytas. Preliminarus tyrimas rodo, kad gaisro priežastis – techninė klaida plieno suvirinimo metu, nes pastatas yra nebaigtas statyti“, – pridūrė jis.

Vietos žiniasklaida parodė į orą kylantį didžiulį dūmų pliūpsnį, o sprogimas smarkiai apgadino daug parduotuvių, namų ir transporto priemonių.

Iš įvykio vietos darytose AFP nuotraukose matyti, kad sandėlis virto griuvėsiais.

Transliuotojas „Thai PBS“ pranešė, kad per sprogimą pasienio mieste, esančiame prie sienos su Malaizija, buvo apgadinta iki 500 namų.

„Namo viduje žaidžiau su savo telefonu, tada staiga išgirdau stiprų griausmą ir visas mano namas sudrebėjo“, – AFP pasakojo liudininkas Seksanas Taesenas, gyvenantis už 100 metrų nuo sandėlio.

„Tuomet pamačiau, kad mano stogas yra atvertas. Pažvelgiau į lauką ir pamačiau griūvantį namą ir visur ant žemės gulinčius žmones. Tai buvo chaosas“, – pridūrė jis.

Tailando statybų sektorius pasižymi itin prastais saugos rodikliais, o mirtini nelaimingi atsitikimai yra labai dažni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas