Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando premjeras susitiko su JAV technologijų ir investicijų milžinais

Naujasis Tailando premjeras Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas) susitiko su technologijų magnatu Elonu Musku (Ilonu Masku) ir kitais JAV technologijų ir investicijų milžinų, įskaitant „Google“ ir „Microsoft“, vadovais, norėdamas atgaivinti smunkančią šalies ekonomiką. 
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Buvęs nekilnojamojo turto magnatas Srettha Thavisinas, praėjusį mėnesį pradėjęs eiti ministro pirmininko pareigas, pažadėjo pagerinti Tailando finansinę padėtį, kurią smarkiai paveikė COVID-19 pandemijos smūgis turizmui.

Su E. Musku jis susitiko Niujorke vykstančios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose ir pabrėžė šalies įsipareigojimą siekti darnaus vystymosi tikslų. 

„Turėjome gerą pokalbį apie @Tesla, @spaceX ir @starlink technologijas“, – ankstų penktadienio rytą socialiniame tinkle „X“ pareiškė Srettha Thavisinas. 

„Tikimės tolesnių diskusijų“, – pridūrė premjeras. 

Tailandas yra vienas iš pirmaujančių automobilių gamintojų Pietryčių Azijoje ir siekia pereiti prie elektromobilių pramonės.

Dažniausiai didžioji dalis produkcijos būdavo gaminama Japonijoje, tačiau į rinką veržiasi Kinijos elektromobilių gamintojai.

Srettha Thavisinas taip pat paskelbė nuotraukas iš susitikimų su „Google“ ir „Microsoft“ vadovais bei investicijų bendrovės „BlackRock“ generaliniu direktoriumi Larry Finku (Lariu Finku). 

„Susitikimo tikslas buvo aptarti galimas investicijas Tailande, ypač remiant su švaria energija susijusių įmonių investicijų plėtrą ir gamybą Tailande“, – apie susitikimą su L. Finku pasakojo Tailando premjeras. 

Šie susitikimai rengiami tuo metu, kai kitos regiono šalys siekia pasipelnyti iš JAV investicijų į švarias technologijas ir Vašingtono noro atsisakyti pernelyg didelės priklausomybės nuo Kinijos dėl pagrindinių komponentų ir išteklių.

Praėjusią savaitę Vietnamas pasirašė susitarimą su Vašingtonu, į kurį įtraukti susitarimai dėl retųjų žemių iškasenų ir superlaidininkų, kuriais siekiama padėti komunistinei valstybei sustiprinti savo vaidmenį aukštųjų technologijų tiekimo grandinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito