Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivanas surengė pratybas, per kurias imitavo atsaką į Kinijos raketų atakas

Taivanas pirmadienį keliuose miestuose surengė pratybas, per kurias imitavo savo atsaką į Kinijos raketų atakas.

Tą pačią dieną salos pajėgos pradėjo savo kasmetines karines pratybas.

Savivaldi demokratinė sala dažnai rengia gynybos pratybas, susidurdama su didėjančiu Kinijos, kuri Taivaną laiko savo teritorija, kariniu ir politiniu spaudimu.

Be to, šios pratybos taip pat apima ir civilius gyventojus – institucijos intensyvina pratybas miestuose, remdamosi Rusijos invazijos į Ukrainą patirtimi, kai karas mieste, regis, tapo gynybos strategijos dalimi.

„Dėl vykstančio Ukrainos ir Rusijos karo šios pratybos svarbios tam, kad mūsų gyventojai žinotų, kaip evakuotis“, – sakė Tsai Yin-fongas, organizavęs pirmadienio evakuaciją Taibėjaus Neihu rajone.

VIDEO: Taivano kariai imitavo, kaip Pekinui užgrobus oro uostą, tektų atremti ataką

Per Taivano oro gynybos pratybas „Wan An“ („Amžina taika“), septynių šiaurinių Taivano apskričių gyventojai susidūrė su galimų ekstremalių situacijų scenarijais.

Neihu rajone suskambus sirenoms, pranešančioms apie artėjančią raketų ataką, savanoriai nukreipė gyventojus į netoliese esančias požemines evakuacijos slėptuves.

Taibėjaus pietrytiniame Nangango rajone ugniagesiai imitavo, kaip gesina gaisrą, kilusį dėl raketų atakos prieš geležinkelio stotį.

Vyriausybės darbuotojas Wu Kai-te, kuris pratybų metu pasislėpė požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, sakė, kad jos yra būtinos dėl Kinijos keliamos karinės grėsmės.

„Taivano tarptautinė padėtis yra ypatingesnė dėl Kinijos faktoriaus“, – naujienų agentūrai AFP teigė Wu Kai-te.

„Visuomenei tai labai praktiška ir moko mus teisingų veiksmų, kad išvengtume didesnės žalos raketų atakos metu“, – pridūrė jis.

Tokios pratybos Taivane vyks iki ketvirtadienio.

Šiuo metu Taivanas taip pat vykdo didžiausias kasmetines karines pratybas, vadinamas „Han Kuang“ („Han šlovė“), per kurias imituojama, kaip būtų atremta Pekino pajėgų ataka.

Iš bazių visoje saloje pirmadienį kilo naikintuvai ir transportiniai lėktuvai, o Taivano gynybos ministerija pareiškė, kad per šias pratybas pademonstruoti didžiuliai šalies oro pajėgų pajėgumai.

Antradienį pietiniame Taitungo oro uoste numatytos pratybos buvo atšauktos, kadangi Pietryčių Azijoje siaučiantis taifūnas „Doksuri“ artėja link salos.

Pastaraisiais metais suintensyvėjo Pekino veiksmai prieš Taivaną, o Kinijos kariniai lėktuvai beveik kasdien įskrenda į salos oro gynybos zoną.

Kinijos kariuomenė taip pat surengė dvejas dideles pratybas vandenyse aplink Taivaną, imituodama tikslinius smūgius ir salos blokadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas