Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivane plečiantis koronaviruso protrūkiui griežtinamos karantino priemonės

Taivanas, kovodamas su besiplečiančiu koronaviruso protrūkiu, trečiadienį padidino epidemiologinio pavojaus lygį ir sugriežtino socialinio atstumo priemones.
Taivanas
Taivanas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Visoje šalyje dabar galioja 3-ojo lygio pavojus, numatantis visų pramogų vietų, bibliotekų, sporto klubų ir bendruomenės centrų uždarymą.

Gyventojai palikdami namus nuolat privalo dėvėti kaukes. Be to, uždrausti didesni nei penkių žmonių susibūrimai patalpose ir didesni nei 10 žmonių susibūrimai lauke.

Užsikrėtimo atvejų „nuosekliai daugėja kituose miestuose ir apygardose už Taibėjaus ir Naujojo Taibėjaus ribų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Chen Shih-chungas, skelbdamas apie naujas priemones.

Tuose didžiausiuose Taivano miestuose jau galiojo 3-ojo lygio perspėjimas dėl prastesnės epidemiologinės padėties, privertusios vyriausybę mėnesiui uždaryti salos sienas leidimo gyventi neturintiems užsieniečiams.

Trečiadienį buvo pranešta apie 267 naujus vietinius užsikrėtimo atvejus. Per pastarąsias penkias dienas saloje iš viso užfiksuota daugiau nei 1 200 tokių atvejų.

4-ojo lygio apribojimai Taivane reikštų visuotinį karantiną – žmonėms būtų leidžiama palikti namus tik esant poreikiui įsigyti būtiniausias prekes ar gauti medicinos paslaugas, būtų uždrausti bet kokie susibūrimai, o mokyklos užsidarytų.

Anot Chen Shih-chungo, vyriausybė nesvarsto tokio žingsnio, tačiau Naujojo Taibėjaus meras pareiškė, kad jo miestas ruošiasi 4-ojo lygio suvaržymams, ragindamas gyventojus elgtis atitinkamai.

Pradinį COVID-19 protrūkį suvaldęs Taivanas buvo laikomas pasauliniu lyderiu kovojant su šia infekcija taikant minimalius apribojimus. Pernai saloje valstybėje net 253 dienas nebuvo fiksuojama jokių vietinių užsikrėtimo atvejų.

Tačiau protrūkis, pirmąkart nustatytas praėjusį mėnesį Taivano pilotų gretose, išplito į bendruomenes, todėl valdžiai teko pakartotinai įvesti apribojimus.

Dėl panašaus židinio, kilusio vienoje ligoninėje, teko atšaukti plataus masto žibintų šventės renginius, turėjusius įvykti vasarį minint Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių.

Tas protrūkis buvo greitai suvaldytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas