Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivano prezidentė atvyko į JAV, Kinija žada atsakomąsias priemones

Taivano prezidentė Tsai Ing-wen trečiadienį atvyko į Niujorką su vizitu, Kinijai pagrasinus imtis atsakomųjų veiksmų, jei ji susitiks su Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy, o JAV perspėjus Pekiną nereaguoti perdėtai.

Tsai Ing-wen sustojo Jungtinėse Valstijose pakeliui į Centrinę Ameriką, kur susitiks su Gvatemalos ir Belizo lyderiais, siekdama stiprinti ryšius su šiomis diplomatinėmis sąjungininkėmis.

Grįždama į Taivaną ji sustos Kalifornijoje ir K.McCarthy sakė, kad ten su ja susitiks.

Kinija teigia, kad ši demokratinė sala yra jos teritorijos dalis, kurią vieną dieną ji ketina susigrąžinti, o pagal „vienos Kinijos“ principą nė viena šalis negali palaikyti oficialių ryšių ir su Pekinu, ir su Taibėjumi.

Trečiadienį Pekinas perspėjo, kad griežtai prieštarauja bet kokiam Tsai Ing-wen ir K.McCarthy susitikimui, ir pažadėjo imtis „ryžtingų priemonių“, jei jis įvyks.

JAV atsakė, kad Kinija neturėtų naudotis Tsai Ing-wen sustojimu kaip pretekstu imtis agresyvių veiksmų aplink Taivano sąsiaurį.

Tsai Ing-Wen buvo pastebėta atvykstanti į savo viešbutį Niujorke, kur susirinko kelios dešimtys Pekiną remiančių demonstrantų su raudona Kinijos vėliava. Netoliese šurmuliavo maždaug tiek pat Taivaną palaikančių žmonių, mojavusių salos ir JAV vėliavomis.

VIDEO: Taivano lyderė jau JAV, net ir tada kai Kinija žada imtis „ryžtingų priemonių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas