Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano ekstremistų pašautai pakistanietei Malalai Yousafzai skirta 2013 metų Vaikų taikos premija

Pakistano moksleivei Malala Yousafzai, kurią Talibano ekstremistai pašovė spalį dėl jos kampanijos už mergaičių švietimą, paskirta prestižinė Tarptautinė vaikų taikos premija, antradienį pranešė grupė „KidsRights“.
Malalai Yousafzai
Malalai Yousafzai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premija Pakistanas

Hagoje rugsėjo 6 dieną vyksiančios iškilmingos ceremonijos metu apdovanojimą 16-metei įteiks 2011 metų Nobelio taikos premijos laureatė ir kovotoja už moterų teises Tawakkol Karman, informavo Amsterdame įsikūrusi organizacija.

Malala Yousafzai „rizikavo savo gyvybe kovodama už mergaičių švietimą visame pasaulyje“, sakoma grupės pareiškime.

„Skirdama 2013 metų Tarptautinę vaikų taikos premiją .... „KidsRights“ atkreipia dėmesį į drąsų ir talentingą vaiką, kuris pademonstravo ypatingą atsidavimą vaikų teisėms“, – priduriama jame.

Praėjusių metų spalio 9 dieną ginkluoti vyrai Mingoroje, pagrindiniame Svato slėnio šiaurės vakarų Pakistane mieste, šovė Malalai į galvą ir petį, sustabdę autobusą, kuriuo ji važiavo į mokyklą.

Pakistano talibai prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį ir pareiškė, jog jie pasirinkę Malalą todėl, kad ji ėmėsi „iniciatyvos“ raginti mergaites siekti išsilavinimo bei kritikavo Talibaną.

Sunkiai sužeista mergaitė buvo gydoma Britanijoje, kur dabar ir gyvena, o jos užpuolimas tik pažadino kovą už didesnes galimybes siekti mokslo mergaitėms.

Nuo patirtų sužeidimų sveikstanti Malala, liepos mėnesį pasakiusi įsimintiną kalbą Jungtinėse Tautose, yra viena pagrindinių pretendenčių į šių metų Nobelio taikos premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai