Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis taikos pasiuntinys Kofi Annanas susitiko su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu

Tarptautinis taikos pasiuntinys Kofi Annanas šeštadienį pradėjo derybas su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu, kad neleistų beveik metus vykstančiam sukilimui peraugti į pilietinį karą, pranešė valstybinė Sirijos žiniasklaida.
Kofi Annanas (kairėje) ir Basharas al Assadas
Kofi Annanas (kairėje) ir Basharas al Assadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas Basharas al Assadas susitinka su Kofi Annanu, Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus pasiuntiniu“, – informavo naujienų agentūra SANA.

K.Annanas, anksčiau vadovavęs JT, per parą truksiantį vizitą Damaske mėgins skatinti ieškoti politinio sprendinio, kuris padėtų nutraukti smurtą šioje šalyje.

Kaip praneša aktyvistai, vien K.Annano vizito Damaske išvakarėse B.al Assado pajėgos nukovė mažiausiai 72 žmones, bombarduodamos sukilimo židiniu tapusio Homso miesto rajonus, taip pat vaikydamos demonstrantus ir triuškindamos sukilėlius kitose šalies vietose.

Arabų šalių užsienio reikalų ministrai rengia derybas Kaire su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu. Rusija ir Kinija praeitą mėnesį blokavo JT rezoliuciją, kurioje buvo reiškiamas palaikymas Arabų Lygos planui, raginančiam B.al Assadą atsistatydinti.

Nė vienai konflikto Sirijoje stovyklų nepavyko užsitikrinti lemiamos pergalės. Prieš metus prasidėję daugiausia taikūs protestai peraugo į įnirtingas kovas, kurios dabar, matyt, krypsta pilietinio karo link.

Jungtinių Tautų duomenimis, Sirijos saugumo pajėgos nukovė jau daugiau nei 7 500 žmonių.

JT duomenimis, Sirijos saugumo pajėgos nukovė jau daugiau nei 7 500 žmonių. Tuo tarpu Sirija pernai gruodį paskelbė, kad „teroristai“ nužudė daugiau nei 2 000 karių ir policininkų.

Rusija pareiškė K.Annanui nepritarianti „šiurkščiam kišimuisi“ į Sirijos reikalus

Rusija šeštadienį pranešė, kad jos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas pasiuntė aiškią žinią JT ir Arabų Lygos pasiuntiniui Sirijoje K.Annanui, jog Maskva yra nusistačiusi prieš „šiurkštų kišimąsi“ iš išorės į Damasko vidaus reikalus.

„Ypatingai buvo akcentuota, kad nepriimtina trypti tarptautines teisines normas, įskaitant šiurkštų kišimąsi į Sirijos vidaus reikalus“, – Rusijos URM paskelbė po S.Lavrovo susitikimo su K.Annanu Kaire.

Arabų Lygos užsienio reikalų ministrai susitiko Kaire

Arabų šalių užsienio reikalų ministrai šeštadienį susitiko Kaire tartis dėl krizės Sirijoje. Arabų Lygos komitetas Sirijos reikalams, kuriam priklauso Egiptas, Sudanas, Omanas, Alžyras ir šios organizacijos generalinis sekretorius Nabilas al Arabi, susirinko jos būstinėje prieš platesnį arabų šalių diplomatijos vadovų ir Rusijos užsienio reikalų ministro S.Lavrovo susitikimą.

S.Lavrovas, atvykęs į Kairą penktadienį, jau susitiko su Saudo Arabijos, Kataro ir Kuveito užsienio reikalų ministrais, vienas arabų diplomatas sakė naujienų agentūrai AFP.

Sirijos narystė Arabų Lygoje buvo įšaldyta pernai lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai