Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teheranas iškvietė JK ambasadorių pasiaiškinti dėl Gibraltare sulaikyto Irano tanklaivio

Teheranas ketvirtadienį iškvietė Jungtinės Karalystės ambasadorių, reikšdamas protestą prieš Didžiosios Britanijos įvykdytą Irano tanklaivio „neteisėtą perėmimą“ prie Gibraltaro krantų, pranešė iraniečių Užsienio reikalų ministerija.
Gibraltare sulaikytas Irano tanklaivis
Gibraltare sulaikytas Irano tanklaivis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šio Britanijos valdos vyriausiasis ministras Fabianas Picardo kiek anksčiau pareiškė, kad Gibraltare buvo sulaikytas supertanklaivis, galimai gabenęs naftą Sirijai, pažeisdamas Europos Sąjungos sankcijas.

„Anglų jūrų pajėgoms Gibraltaro sąsiauryje neteisėtai perėmus Irano naftos tanklaivį tos šalies ambasadorius Teherane buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją“, – pažymėjo ministerijos atstovas Abbasas Moussavi.

VIDEO: Gibraltare sulaikytas supertanklaivis: gabeno naftą Sirijai?

Gibraltaro valdžia nepatikslino naftos kilmės, tačiau „laivybos naujienų leidinys „Lloyd's List“ nurodo, kad su Panamos vėliava plaukiojantis tanklaivis „Grace 1“ galimai gabena žaliavinę naftą iš Irano.

Ispanijos užsienio reikalų ministras Josepas Borrellis anksčiau ketvirtadienį sakė, kad tanklaivis buvo sulaikytas JAV prašymu.

Incidentas įvyko opiu metu, Europos Sąjungai svarstant, kaip atsakyti į Irano pareiškimą, kad šiitiška respublika viršys urano sodrinimo limitą, numatytą 2015 metų susitarime dėl Teherano branduolinės programos.

Vašingtonas pernai pasitraukė iš šios sutarties, pasirašytos Irano ir pasaulio galingųjų šalių, ir grąžino griežtas sankcijas jo naftos ir kitiems ekonomikos sektoriams.

„Grace 1“ sulaikė policija ir muitininkai, kuriems padėjo britų karališkųjų jūrų pėstininkų komanda Ispanijos pietiniame kyšulyje esančiame Gibraltare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas