Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 29 /11:35

Rusijos tyrimų komitetas įvardino Boriso Nemcovo nužudymo užsakovą

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė, kad penkiems sulaikytiems Boriso Nemcovo nužudymu kaltinamiems asmenims bus skelbiami nuosprendžiai, o štai nužudymo užsakovas bus teisiamas atskirame procese, rašo naujienų agentūra „Interfax“.
Maskva ruošiasi rekordiniam šeštadienio mitingui. Borisas Nemcovas
Borisas Nemcovas / „Scanpix“ nuotr.

Tyrimų komiteto atstovai įsitikinę, kad Rusijos opozicijos lyderiu vadinto B.Nemcovo nužudymą užsakė buvęs čečėnų „Sever“ bataliono vado Ruslano Geremejevo vairuotojas Ruslanas Muchudinovas.

Penki nužudymą organizavę ir atlikę asmenys – su tuo pačiu „Sever“ batalionu siejami Zauras Dadajevas, Anzoras Gubaševas, Šadidas Gubaševas, Tamirlanas Eskerchanovas, Chamzatas Bachajevas.

Tyrimų komiteto atstovo Vladimiro Markino teigimu, jų jau laukia galutiniai nuosprendžiai, o R.Muchudinovas bus teisiamas atskirai.

„Sausio mėnesį komitetas pateiks visus surinktus įkalčius ir įrodymus teismo atstovams, o vėliau ir kaltinamųjų gynėjams“, – teigė jis.

R.Muchudinovas buvo buvusio bataliono „Sever“ vado Ruslano Geremejevo vairuotojas. B.Nemcovo bendražygiai įsitikinę, kad R.Muchudinovas pats neturėjo jokių motyvų ir galimybių užsakyti B.Nemcovo nužudymo. Tyrėjai ilgai nesėkmingai bandė apklausti R.Geremejevą, bet jo taip ir nepasiekė. R.Geremejevą viešai yra užstojęs Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas, kurį Rusijos opozicija laiko vienu galimų B.Nemcovo nužudymo užsakovų. Advokato Vadimo Prochorovo teigimu, sprendimas R.Muchudinovą įvardyti žmogžudystės užsakovu yra „bandymas apsaugoti artimiausią R.Kadyrovo aplinką“.

Opozicijos lyderis B.Nemcovas buvo nužudytas vasario mėnesio 27 dieną Maskvos centre, netoli nuo Kremliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas