Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 03 /2019 08 04

Teksase aidėjo šūviai: yra žuvusių ir sužeistų

Šeštadienį Teksase, El Paso mieste, aidėjo šūviai. Pranešama, kad žuvo mažiausiai 15 žmonių, skelbia BBC. Pareigūnų teigimu, grėsmės gyventojams jau nebėra. Trys įtariamieji – jau už grotų.
Išpuolis El Paso, Teksase
Išpuolis El Paso, Teksase / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patikslintais duomenimis, po išpuolio mažiausiai 22 žmonės, tarp jų ir vaikai, gydomi ligoninėse.

Anksčiau skelbta, kad El Paso merijos personalo vadovė Olivia Zepeda sakė, kad „daug žmonių žuvo per šaudynes“.

„Turime nuo 15 iki 20 nukentėjusiųjų; žuvusiųjų skaičiaus dar nežinome“, sakė televizijai „Fox News“ Teksaso gubernatoriaus pavaduotojas Danas Patrickas.

„Sulaikyti trys įtariamieji“, – CNN nurodė nurodė miesto meras Dee Margo. Jis pridūrė, kad įvykio vieta tebelaikoma aktyvia, bet padėtis jau suvaldyta.

Policija reagavo į iškvietimą dėl šaudynių komerciniame komplekse „Cielo Vista Mall“ rytinėje miesto dalyje.

Anksčiau pranešta, kad mažiausiai 18 žmonių buvo pašauti, po to, kai užpuolikas atidengė ugnį „Walmart“ prekybos centre, Teksaso valstijoje. Policijos teigimu, jie sulaukė ne vieno pranešimo apie tai, kad šaulio būta ne vieno. Policija paragino žmones laikytis atokiai nuo tos vietos ir nurodė vykdanti paieškas „labai didelėje teritorijoje“.

Skelbiama, kad užpuolikas ėmė šaudyti automobilių stovėjimo aikštelėje, o tuomet nuėjo į prekybos centrą El Paso mieste, esančio Teksaso vakaruose prie sienos su Meksika.

Išsigandę prekybos centro lankytojai ėmė slėptis po stalais.

Vaizdo įrašuose, paviešintuose tviteryje, matyti, kaip žmonės bėga iš prekybos centro iškėlę rankas.

Įvykio liudininkas Rey Holdinas „CBS News“ sakė ketinęs eiti į prekybos centrą, kai išgirdo maždaug 10 šūvių. Jis teigė matęs, kaip po šūvio susmunka vyresnio amžiaus moteris, tačiau vyriškis nėra tikras, ar ji negyva.

Kita įvykių liudininkė, vardu Vanessa sakė, kad jai pastačius automobilį „Walmart“ aikštelėje „staiga pasigirdo tarsi fejerverkai, labai garsūs fejerverkai“.

„Girdėjosi pokšėjimas, vienas po kito. Kai pasisukau, pamačiau vieną moterį – ji atrodė einanti iš „Walmart“ savo automobilio link. Ji vežė pirkinius savo vežimėlyje, ir pamačiau, kaip ji tiesiog parkrito“, – liudininkė sakė televizijai "„Fox News“.

Anot pareigūnų, šaulys buvo ginkluotas automatiniu ginklu.

Pastaroji savaitė JAV jau buvo aptemdyta ginkluoto smurto.

Antradienį per išpuolį kitame „Walmart“ prekybos centre Misisipės valstijoje žuvo du žmonės ir buvo sužeistas policininkas.

Tuo tarpu praeitą sekmadienį šiaurės Kalifornijoje 19-metis šaulys paleido ugnį į vieno maisto festivalio dalyvius ir nužudė tris žmones, įskaitant du vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas