Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Telegram“ įkūrėjas P.Durovas: „Turiu daugiau nei 100 biologinių vaikų 12-oje šalių“

„Telegram“ programėlės įkūrėjas Pavelas Durovas atskleidė, kad kaip spermos donoras tapo daugiau nei 100 vaikų biologiniu tėvu. Apie tai jis pranešė savo „Telegram“ kanale.
Pavelas Durovas
Pavelas Durovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ką tik man pranešė, kad turiu daugiau nei 100 biologinių vaikų. Kaip tai įmanoma vaikinui, kuris niekada nebuvo vedęs ir mieliau gyvena vienas?“, – rašė P.Durovas.

Jis pasakojo, kad prieš 15 metų vienas iš jo draugų jam pasakė, kad jie su žmona negali susilaukti vaikų, ir įkalbėjo P.Durovą tapti spermos donoru.

„Klinikos vadovas man pasakė, kad „aukštos kokybės donorinės medžiagos“ trūksta ir kad mano pilietinė pareiga yra paaukoti daugiau spermos, kad anonimiškai padėčiau daugiau porų“, – sakė P.Durovas.

Jis pridūrė, kad iki 2024 m. jo donorinė medžiaga padėjo daugiau nei 100 porų iš 12 šalių tapti tėvais. Verslininkas pažymėjo, kad bent viena klinika vis dar turi jo užšaldytos spermos.

„Dabar planuoju atverti prieigą prie savo DNR, kad mano biologiniai vaikai galėtų lengviau rasti vienas kitą. Žinoma, esama rizikos, tačiau nesigailiu tapęs donoru. Sveikos spermos trūkumas tampa vis rimtesne problema visame pasaulyje, ir aš didžiuojuosi, kad prisidėjau prie jos sprendimo“, – kalbėjo „Telegram“ įkūrėjas.

Anksčiau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Pavelas Durovas yra dviejų vaikų tėvas. Laikraštis „Komsomolskaja pravda“ vienas pirmųjų apie tai pranešė 2014 m. Žurnalo „Forbes“ duomenimis, P.Durovas turi dukrą ir sūnų, gimusius atitinkamai 2009 ir 2010 m. Informaciją apie juos tėvai kruopščiai slepia, tačiau žinoma, kad berniuko vardas Michailas. Abu vaikus pagimdė buvusi P.Durovo draugė Darja Bondarenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas