Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telegram“ kanalai skelbia: pirmas vaizdo įrašas su „Šiaurės Korėjos kariuomene“ Rusijoje

Prokariniuose „Telegram“ kanaluose buvo išplatinti du vaizdo įrašai, kuriuose matyti tariamai Šiaurės Korėjos kariai Rusijos karinėje bazėje. Šis vaizdo įrašas buvo nufilmuotas Primorsko krašte, išsiaiškino OSINT analitikai. Penktadienį Pietų Korėjos žvalgyba pranešė, kad Šiaurės Korėja į Rusiją pasiuntė 12 000 karių.
„Telegram“ kanalai kalba apie neva nufilmuotus Šiaurės Korėjos karius Rusijoje
„Telegram“ kanalai kalba apie neva nufilmuotus Šiaurės Korėjos karius Rusijoje / Stopkadras

„Telegram“ kanale išplatintame vaizdo įraše matyti kariškiai karinės bazės teritorijoje. Fone girdima kalba, kuri skamba kaip korėjiečių kalba. „Čia jų milijonai“, – sako už kadro esantis vyras, stipriai sutirštindamas spalvas.

Vaizdo įrašas nufilmuotas Sergejevkos kaime, Primorsko krašte, nustatė projekto „GeoConfirmed“ OSINT analitikai. Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti vartai, ant kurių užklijuotas Rytų karinės apygardos ženklas, sakė „Carnegie Endowment for International Development“ vyresnioji mokslo darbuotoja Dara Massicot.

Sergejevkos kaimas nuo sienos su Šiaurės Korėja nutolęs 35 kilometrus, jei bus skaičiuojama tiesia linija, skelbia nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Visgi vaizdo įrašo autentiškumas lieka neaiškus. Ar tai tikrai Šiaurės Korėjos kariai, nėra patvirtinta.

Išdavė suklastotus pasus

Pietų Korėjos nacionalinė žvalgybos tarnyba pranešė, kad Šiaurės Korėja į Rusiją jau išsiuntė 1,5 tūkst. specialiųjų pajėgų kovotojų. Pietų Korėjos žvalgybos duomenimis, spalio 8-13 d. Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno laivais kariai buvo atgabenti į Vladivostoką. Šiaurės Korėjos kariams buvo išduotos rusiškos uniformos, ginklai ir suklastoti pasai, teigė žvalgybos tarnyba.

Pietų Korėjos žvalgybos duomenimis, iš viso Pchenjanas nusprendė į Rusiją nusiųsti 12 000 karių.

„Tiesioginis Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinis bendradarbiavimas, apie kurį pranešė užsienio žiniasklaida, dabar oficialiai patvirtintas“, – sakoma Pietų Korėjos žvalgybos agentūros pareiškime, kurį cituoja „Reuters“.

Jei Šiaurės Korėjos karinio kontingento išsiuntimas į Rusiją pasitvirtins, tai bus pirmasis didelio masto Pchenjano dalyvavimas kare nuo 1950-53 m. Korėjos karo pabaigos, pažymėjo „Reuters“.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas penktadienį pareiškė, kad Rytų Rusijoje rengiama apie 11 000 Šiaurės Korėjos karių, o pirmasis 2 600 karių dalinys į Kursko sritį bus išsiųstas jau lapkričio mėnesį. Spalio 13 d. apie šiaurės korėjiečių dalyvavimą kare kalbėjo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pateikė Valstybės Dūmai įstatymo projektą, kuriuo siekiama ratifikuoti Rusijos ir Šiaurės Korėjos visapusiškos strateginės partnerystės sutartį. Šioje sutartyje, be kita ko, numatyta, kad vienos iš šalių užpuolimo atveju kita šalis suteiks jai karinę pagalbą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas taip pakomentavo informaciją apie Šiaurės Korėjos kariuomenės dalyvavimą kare Ukrainoje: „Tai atrodo kaip dar viena informacinė antis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito