Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20 /10:49

Teroristai šturmavo universitetą Pakistane: šaudė į studentus ir dėstytojus

Į universitetą šiaurės vakarų Pakistane įsiveržę ginkluoti teroristai surengė išpuolį – įžengė į universiteto teritoriją ir pradėjo šaudyti į studentus ir dėstytojus. Šalia universiteto nugriaudėjo keli sprogimai, rašo BBC.
Išpuolis Pakistane
Išpuolis Pakistane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 10:50 val.  Pakistano Talibanas prisiėmė atsakomybę už trečiadienį surengtą kruviną išpuolį prieš šalies šiaurės vakaruose esantį universitetą, per kurį žuvo mažiausiai 22 žmonės.

„Šiandien mūsų keturi kovotojai mirtininkai surengė ataką prieš Bacha Khano universitetą“, – AFP telefonu iš nenurodytos vietos sakė Umaras Mansooras, vienas iš grupuotės „Tehreek-e-Taliban Pakistani“ (TTP) vadų.

U.Mansooras pridūrė, kad ataka prieš universitetą buvo surengta atsakant į karinį puolimą prieš ekstremistų citadeles genčių regione.

Papildyta 09.56 val. Šiaurės vakarų Pakistane aukų skaičius per išpuolį universitete padidėjo iki 21, pranešė policija ir nurodė, kad operacija prieš užpuolikus, kurie šaudė ir naudojo sprogmenis, pasibaigė.

„Aukų skaičius per teroristų ataką padidėjo iki 21“, – AFP sakė regiono policijos viršininkas Saeedas Waziras apie išpuolį Bacha Khano universiteto Čarsadoje studentų miestelyje.

Pareigūnas nepatikslino, ar į šį skaičių yra įtraukti keturi kovotojai, kurie, kaip pranešė armija, per operaciją buvo nukauti.

S.Waziras pažymėjo, kad operacija baigėsi ir kad saugumo pajėgos šiuo metu apžiūri kruvino incidento vietą.

Kaip nurodoma, dauguma aukų yra studentai iš Bacha Khano universiteto vaikinų bendrabučio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Teroristai šturmavo universitetą Pakistane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Teroristai šturmavo universitetą Pakistane

Papildyta 09.27 val. Oficialiai patvirtinta, kad žuvo beveik 20 žmonių, dar 60 sužeista. Tačiau bijoma, kad aukų skaičius gali didėti.

Tuo tarpu Talibano kovotojai prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio Bacha Khano universitete. Teigiama, kad keturi ginkluoti teroristai vilkėjo savižudžių liemenes su sprogmenimis.

Papildyta 09.14 val. Per išpuolį iš universiteto pabėgusi viena liudytoja pasakojo, kad teroristai atakos metu buvo profesionaliai užėmę pozicijas. „Vieną mažiau užlipusį ant stogo. Dar vienas slėpėsi už kampo, trečias – buvo prisiglaudęs prie sienos. Tarp jų ir pareigūnų kilo susišaudymas“, – pasakojo ji.

Žuvusiųjų skaičius sparčiai didėja. Vis daugėja pranešimų, kad per išpuolį žuvo 20 žmonių.

Papildyta 09.08 val. Pakistano pareigūnai patvirtino, kad nukovė keturis teroristus, kurie sugebėjo nužudyti aštuonis žmones.

Pirminiais duomenimis, per išpuolį mažiausiai vienas žmogus žuvo. Tai chemijos profesorius. Dar mažiausiai 50 žmonių sužeista.

Taip pat nukauti mažiausiai du teroristai.

Po pranešimo apie išpuolį į universitetą Charsadoje atvyko specialiosios karinės pajėgos, policijos pareigūnai.

Vietos žiniasklaida praneša, kad po šaudynių šalia universiteto girdėjo du sprogimus. Išpuolio metu universiteto teritorijoje buvo keli šimtai žmonių. Iš viso universitete studijuoja 3 tūkst. studentų.

Vienas iš universiteto dėstytojų Shabiras Khanas „The Guardian“ pasakojo, kad išpuolio metu dauguma studentų buvo auditorijose. „Neįsivaizduoju, kas čia vyksta. Tačiau girdėjau, kad vienas pareigūnas kažkam telefonu pranešė, kad universitete yra daug sužeistų ir žuvusių žmonių“, – pasakojo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas