Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Terorizmu įtariamas rusas pasirinko mirtį vietoje deportacijos į Rusiją

Vienos policijos nuovadoje laikytas vyras, įtariamas bandymais įvykdyti teroro aktus šalyje, likus kelioms valandoms iki deportacijos į Rusiją – pakėlė prieš save ranką, skelbia vokiečių leidinys „Bild“.
Dainius Antanaitis
Asociatyvi nuotr. / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Pasak straipsnio, 40 metų įtariamasis iš Dagestano buvo kaltinamas ryšiais su „Islamo valstybe“ ir ketinimu įvykdyti išpuolį prieš Kelno katedrą ir Vienos Švento Stepono katedrą.

Ketvirtadienį šeštą valandą ryto įtariamasis turėjo būti deportuotas į Rusiją, bet jo kūnas buvo rastas jo kameroje keliomis valandomis anksčiau.

Teigiama, kad jis pasirinko mirtį, pasinaudojęs rankšluosčiu ir batų raišteliais, vietoje to, kad grįžtų į Rusiją.

Tyrėjai nustatė, kad įtariamasis kartu su Tadžikistano piliečiu planavo teroristinius išpuolius praėjusių Kalėdų ir Naujųjų metų išvakarėse. Jie buvo sulaikyti likus kelioms dienoms iki numatytos datos: vienas Austrijoje, kitas – Vokietijoje.

Manoma, kad rusas yra „Islamo valstybės“ padalinio Afganistane „Wilayat Khorasan“ narys. Būtent ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už šių metų kovo mėn. įvykdytą išpuolį prieš prie Maskvos esančią prekybos centro „Crocus City Hall“ koncertų salę.

Pasibaigus ikiteisminio sulaikymo terminui, kaltinamieji buvo perkelti į specialųjį policijos centrą, kur buvo laikomi suimti iki deportacijos. Teismo sprendime teigiama, kad įtariamieji priklauso „ypač pavojingų asmenų, kurie nepripažįsta teisinės valstybės ir įstatymų“, kategorijai.

Kovo 22 d. vakare Maskvos srityje įvykdytas didelio masto teroristinis išpuolis. Keli maskuojančiais drabužiais apsirengę asmenys iš automatų apšaudė grupės „Picnic“ koncerto „Crocus City Hall“ koncertų salėje žiūrovus.

Buvo nužudyta kelios dešimtys žmonių, dar daugiau buvo sužeista.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė teroristinė organizacija „Islamo valstybė“.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?