Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 23 /13:09

Tėvai apimti panikos: ant vaikų kūnų rašo vardus

Trijų vaikų kūnai guli ant plieninio padėklo, kuris, atrodo, yra Gazos ligoninės morgas. Viena kelnių klešnė pakelta aukštyn, kad ant jų odos matytųsi juodu rašalu užrašyti užrašai.
Palestiniečiai gedi savo artimųjų
Palestiniečiai gedi savo artimųjų / „Scanpix“/AP nuotr.

„Buvo atvejų, kai tėvai ant kojų ir pilvo užrašė savo vaikų vardus“, – CNN sakė Al Aksos kankinių ligoninės skubios pagalbos skyriaus vedėjas Abdulas Rahmanas al Masri.

Jis sakė, kad tėvai nerimauja, jog gali nutikti bet kas ir niekas negalės atpažinti jų vaikų.

Tai reiškia, kad jie jaučia, jog bet kuriuo metu jų vaikai gali tapti taikiniais ir būti sužeisti ar žūti“, – pridūrė A.R.al Masri.

Juodas rašalas – tai tik nedidelis ženklas, rodantis, kad tėvai jaučia baimę ir neviltį tankiai apgyvendintame anklave, nes Izraelis, keršydamas už spalio 7 d. „Hamas“ išpuolius, toliau nesiliauja smogti iš oro.

VIDEO: Medikai evakuoja sužeistus vaikus ir suaugusius po namo bombardavimo Gazoje

Al Aksos kankinių ligoninės patalpos, kurioje plaunami žuvusiųjų kūnai, prižiūrėtojas sekmadienį pavadino išskirtine diena.

Atsisakęs nurodyti savo pavardę, jis CNN sakė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį žuvusiųjų skaičius viršijo 200, ir pakartojo gydytojo žodžius.

„Šiandien pastebėjome, kad daugelis tėvų savo vaikams ant kojų užrašo vardus, kad juos būtų galima atpažinti po oro antskrydžių ir pasiklydus. Tai naujas reiškinys, kuris ką tik prasidėjo Gazoje“, – sakė jis. – Nemažai vaikų yra dingę, daugelis patenka čia su sudaužytomis kaukolėmis... ir jų neįmanoma atpažinti, tik pagal tą užrašą juos galima identifikuoti.“

VIDEO: Pastatų griuvėsiai Gazos Ruože po Izraelio atakos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne