Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:05

„The Guardian“: perimti dokumentai atskleidė – Rusija gerai žinojo apie Kursko puolimą ir jau seniai

Rusijos karinė vadovybė numatė Ukrainos įsiveržimą į jos Kursko regioną ir kelis mėnesius rengė planus, kaip užkirsti tam kelią, atskleidė slapti dokumentai, kuriuos Ukrainos kariuomenė teigė perėmusi iš apleistų Rusijos pozicijų regione, skelbia britų leidinys „The Guardian“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „AP“/„Scanpix“

Paaiškėjus tokiai informacijai Rusijos pajėgų sumaištis po rugpjūčio pradžioje įvykdytos Ukrainos operacijos atrodo dar labiau gėdinga ir nepaaiškinama.

Šie dokumentai, kuriais Ukrainos vadovybė pasidalijo su „The Guardian“ redakcija, taip pat atskleidžia rusų susirūpinimą dėl kovinės dvasios tarp Kursko srities karių. Nerimas ypač sustiprėjo po to, kai fronte nusižudė karys, kuris, kaip pranešama, buvo „ilgai sirgęs depresija dėl tarnybos Rusijos kariuomenėje“.

Tada dalinių vadams esą duoti nurodymai užtikrinti, kad kariai kasdien vartotų Rusijos valstybinę žiniasklaidą ir taip palaikytų savo „psichologinę būklę“.

„The Guardian“ negalėjo nepriklausomai patikrinti dokumentų autentiškumo, nors jie turi tikrų Rusijos kariuomenės pranešimų požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas