Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The New York Times“: Rusijos valdžia karantiną naudoja kaip priemonę užgniaužti opoziciją

Rusijos teismas įkalino kai kuriuos žymiausius šalies opozicijos veikėjus namų arešte dėl kaltinimų, kad jie pažeidė koronaviruso saugumo taisykles – panašu, kad taip vyriausybė bando panaudoti su virusu susijusius apribojimus oponentams pažaboti.
Policija Maskvoje
Rusija pranešė per koordinuotus reidus sulaikiusi 19 įtariamų islamistų / „Scanpix“ nuotr.

Ši teisinė priemonė, žinoma kaip „sanitarinė byla“, yra nukreipta prieš dešimtį opozicijos politikų ir disidentų, įskaitant Aleksejaus Navalno organizacijos vadovybės vyresniuosius narius ir protesto grupės „Pussy Riot“ nares.

Visi jie kaltinami kurstę kitus asmenis pažeidinėti praėjusių metų pavasarį įvestas taisykles, kuriomis siekiama sulėtinti koronaviruso plitimą. Jų advokatai neigia, kad kaltinamieji tai darė.

Prokurorai savo ruožtu teigia, kad kaltinamieji savo įrašais socialiniuose tinkluose reklamavo sausio mėnesį Maskvoje vykusį protestą, kuriame dalyvavo 19 žmonių, kurių COVID-19 testai buvo teigiami ir kurie privalėjo izoliuotis, tačiau to nepadarė ir taip sukėlė pavojų kitiems dalyviams.

Gynybos advokatai teigia, kad valdžia ciniškai iškraipo karantino taisykles, norėdama izoliuoti žmones, nekeliančius jokio infekcijos pavojaus. Tačiau vyriausybės vertinamus laiko kaip politiškai pavojingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas