Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Telegraph“: britai neleidžia naudoti savo raketų Kursko puolime

Jungtinės Karalystės vyriausybė nedavė sutikimo Ukrainai naudoti raketas „Storm Shadow“ Kursko puolime, skelbia britų leidinys „The Telegraph“, remdamasis šaltiniu vyriausybėje.
Raketa „Storm Shadow“
Raketa „Storm Shadow“ / Socialinių tinklų nuotrauka

„Jokių pokyčių neįvyko“, – nurodė šaltinis.

Pranešama, kad praėjusį mėnesį lankydamasis Jungtinėje Karalystėje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiko su ministru pirmininku Keiru Starmeriu ir paprašė jo panaikinti apribojimus naudoti raketas „Storm Shadow“, kurių veikimo nuotolis siekia apie 250 km.

„Ukraina nori smogti toli už fronto linijos esantiems aerodromams ir logistikos mazgams, kuriais Maskva naudojasi stiprindama savo pozicijas Kurske“, – rašo „The Telegraph“.

Buvęs britų tankų vadas Hamishas de Brettonas-Gordonas teigia, kad „Storm Shadow“ raketos galėtų smogti „geležinkelio mazgams ir pagrindiniams keliams, vedantiems į Kurską, taip pat visiems aerodromams 160 km spinduliu“.

Pranešama, kad poziciją dėl raketų „Storm Shadow“ naudojimo išsakė ne tik Jungtinės Karalystės vyriausybė, nes raketos gaminamos Prancūzijoje, o tai reiškia, kad Paryžius taip pat turi įtakos sąlygoms.

Kyjivas taip pat prašė Vašingtono leidimo puolimo metu naudoti ilgojo nuotolio raketas ATACMS, tačiau ir šis prašymas buvo atmestas, pažymėjo leidinys.

„Ukrainos puolimas Kurske gali ne tik pažeminti Vladimirą Putiną, bet ir priversti Maskvą pasitraukti iš Pokrovsko, kur Kyjivo pajėgos užėmė gynybines pozicijas“, – analizuoja „The Telegraph“.

Tačiau leidinio šaltiniai tvirtina, kad Jungtinės Karalystės pozicija nepasikeitė: „Mes teikiame karinę pagalbą, kad paremtume aiškią Ukrainos teisę į savigyną nuo neteisėtų Rusijos išpuolių pagal tarptautinę humanitarinę teisę. Aiškiai pabrėžiame, kad Jungtinės Karalystės teikiama įranga skirta Ukrainos gynybai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas