Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Times“: „Baigėsi atsargos“ – Vakarai nebeturi ginklų Ukrainai

Po daugiau nei dvejus su puse metų trunkančio karo Ukrainoje Vakarų šalys savo sandėliuose beveik nebeturi nieko, ką galėtų perduoti Kyjivui. Tai neseniai vykusiame valdančiosios partijos suvažiavime pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos valstybės sekretorius ginkluotosioms pajėgoms Luke'as Pollardas, kurio žodžius cituoja „The Times“ .
JAV perdavė Ukrainai konfiskuotus Irano ginklus
Asociatyvi nuotr. / JAV centrinės vadavietės nuotr.

„Manau, kad dauguma Vakarų šalių paaukojo didžiąją dalį išteklių, kuriuos turi dislokuoti... todėl matome, kad formuojasi daug prekybinių ryšių. Mums reikia ne tik papildyti savo atsargas, mums reikia patikimo tiekimo, kurį galėtume siųsti į Ukrainą, kad ji galėtų tęsti kovą“, – sakė jis, komentuodamas būtinybę didinti naujų ginklų gamybą.

Šaltiniai Ukrainos gynybos ministerijoje anksčiau taip pat išreiškė susirūpinimą, kad Didžioji Britanija „nebeturės ką perduoti“.

L.Pollardas sakė, kad „visiškai teisinga“ tiekti Ukrainai kuo daugiau ginklų, ir pridūrė:

„Mes išnaudojome savo rezervus“.

Gynybos sekretorius Johnas Gealey užsiminė, kad Ukrainai taip pat trūksta karių, kuriuos ji galėtų siųsti į Vakarus mokymams.

Šį mėnesį Nacionalinės audito tarnybos ataskaitoje teigiama, kad Didžiosios Britanijos karinės atsargos taip išsekusios, kad praėjusių metų viduryje vyriausybė buvo priversta sumažinti paramą Ukrainai. Gynybos ministerija „smarkiai sumažino“ karinės įrangos perdavimą Kyjivui 2023 m. viduryje, padariusi išvadą, kad tolesnis mirtinos pagalbos perdavimas sukeltų „nepriimtiną riziką Jungtinės Karalystės karinei parengčiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas