Tragedija Baltijos jūroje: vaikas iš kelto pats negalėjo iškristi, tiriamas bandymas nužudyti jo motiną

Tragedija Baltijos jūroje, kai žuvo iš kelto iškritęs berniukas ir paskui jį vandenyje atsidūrusi motina, apaugo šokiruojančiomis detalėmis. Pranešama, kad vaikas buvo neįgalus ir pats iškristi negalėjo, o prokurorai pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo į jo motinos gyvybę.
„Stena line“ keltas, kursuojantis iš Lenkijos Gdynės uosto į Karlskroną Švedijoje
„Stena line“ keltas, kursuojantis iš Lenkijos Gdynės uosto į Karlskroną Švedijoje / „Stena line“ nuotr.

Lenkijos policija penktadienį pranešė, kad už borto iš keleivinio kelto Baltijos jūroje iškritęs septynerių metų vaikas ir jo motina, kuri šoko į vandenį bandydama jį gelbėti, yra mirę.

Policijos atstovas Mariuszas Ciarka transliuotojui TVN24 sakė, kad išgelbėti dviejų žmonių, kurie abu buvo Lenkijos piliečiai, gyvybių buvo neįmanoma.

Tragedija įvyko ketvirtadienį, kai vaikas įkrito į vandenį, o motina šoko jo gelbėti, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Švedijos jūrų administracijos atstovas Jonas Franzenas ir pridūrė, kad vaikas nukrito maždaug iš 20 metrų aukščio.

Lenkijos žiniasklaida praneša naujų, šokiruojančių tragedijos aplinkybių, kurios aiškėja peržiūrėjus kelte buvusių vaizdo kamerų įrašus.

36 metų Paulinos ir jos 7 metų sūnaus Lecho mirtis sukrėtė visą Lenkiją. Prokuratūra atskleidė, kad atliekamas tyrimas „dėl vaiko nužudymo ir pasikėsinimo į motinos gyvybę“. Žiniasklaidoje pranešta, kad berniukas buvo neįgalus, jis sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje.

Prokuratūra atskleidė, kad atliekamas tyrimas „dėl vaiko nužudymo ir pasikėsinimo į motinos gyvybę“.

36 metų Paulina ir jos 7 metų sūnus Lechas keliavo keltu iš Lenkijos Gdynės uosto į Karlskroną Švedijoje, rašo Lenkijos naujienų portalas onet.pl. Praėjusį ketvirtadienį apie 16.20 val. abu iškrito už borto. Nedelsiant buvo pradėta gelbėjimo operacija. Po valandos tarnybos berniuką ir jo motiną ištraukė iš vandens. Abu jie buvo nugabenti į ligoninę Švedijoje. Po paros konstatuota abiejų mirtis. Dabar atsiranda naujos informacijos apie tai, kas nutiko kelte.

Ką atskleidė vaizdo kameros?

Iš pradžių žiniasklaidoje buvo pranešta, kad 7-metis berniukas iškrito už borto, o jo motina puolė jo gelbėti. Vėliau šią informaciją paneigė „Stena Line“ kelto atstovė spaudai.

„Turime stebėjimo kamerų filmuotą medžiagą, kuri nepatvirtina žiniasklaidoje paskleistos versijos, kad vaikas iškrito už borto, o suaugusysis šoko paskui jį. Tai viskas, ką galiu pasakyti, kol tarnybos neištyrė įvykio aplinkybių“, – pranešė Agnieszka Zembrzycka.

Šeštadienį Gdansko apygardos prokuratūra pakeitė veikos kvalifikaciją. „Dėl Gdansko apygardos prokuratūros byloje atliktų veiksmų, susijusių su dviejų Lenkijos piliečių mirtimi, šiuo metu tiriama byla dėl vaiko nužudymo ir pasikėsinimo į motinos gyvybę“, – Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė Gdansko apygardos prokuratūros atstovė spaudai, prokurorė Grazyna Wawryniuk.

Ką galima pamatyti stebėjimo kamerų filmuotoje medžiagoje, kuri yra pagrindinis įrodymas byloje?

Leidiniui „Super Express“ pavyko neoficialiai sužinoti, kas vyko likus kelioms akimirkoms iki tragedijos.

„Moteris laiko vaiką, jis apkabinęs ją klubų lygyje. Nustatyta, kad vaikas buvo neįgalus“, – rašo „Super Express“.

Laive yra kelios kameros, kurios fiksavo, kas vyko laive nelaimės metu. Tyrėjai taip pat apklausia liudininkus, kurie matė kelte buvusią 36 metų moterį ir jos sūnų.

Lenkijos bulvariniam leidiniui „Fakt“ pavyko susisiekti su viena iš laivo keleivių, kuri tragedijos dieną matė 36 metų Pauliną ir jos sūnų Lechą.

Prisimenu, kad pagalvojau, jog neįprasta vežti tokį didelį vaiką vežimėlyje, bet berniukas galėjo būti kaip nors neįgalus. Ji atrodė pavargusi, prislėgta.

„Prisimenu, kad pagalvojau, jog neįprasta vežti tokį didelį vaiką vežimėlyje, bet berniukas galėjo būti kaip nors neįgalus. Ji atrodė pavargusi, prislėgta. Jos kūno kalba buvo tokia...“, – pasakojo ponia Beata.

Moteris apgailestauja, kad nepasikalbėjo su 36 metų Paulina.

„Praėjau pro ją. Dabar apgailestauju, kad neuždaviau jai klausimų, neužmezgiau kontakto, nieko. Nesusidarė tiesioginis įspūdis, kad jai reikia pagalbos, bet būtų buvę geriau, jei būčiau likusi šalia. Tačiau buvo šalta ir aš pasislėpiau po deniu“, – sakė Beata.

Laikraštis praneša, kad 36-erių metų moteris buvo iš Grudziondzo. Jos sūnus buvo registruotas Gdansko-Sopoto-Gdynės trimiestyje. Berniuko tėvas nepalaikė ryšių su šeima. Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad jis gyveno užsienyje, bet ne Švedijoje, kur plaukė Paulina ir Lechas.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas