Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trijų mergaičių nužudymas peiliu: policija susirėmė su smurtaujančia minia

Kraštutinių dešiniųjų protestuotojai mėtė plytas į policijos pareigūnus, padeginėjo automobilius ir užpuolė mečetę Sautporto mieste po išpuolio vaikų šokių būrelyje Jungtinėje Karalystėje.

Kraštutinių dešiniųjų protestuotojai, skatinami pykčio ir melagingų gandų internete, antradienį vakare sužeidė keliasdešimt pareigūnų, skelbia „Euronews“.

Riaušių dalyviai galėjo tapti Rusijos propagandos aukomis

„Scanpix“/AP nuotr./Riaušės Sautporte po išpuolio vaikų būrelyje
„Scanpix“/AP nuotr./Riaušės Sautporte po išpuolio vaikų būrelyje

Laikraštis „The Telegraph“ praneša, kad Rusijos žiniasklaida išplatino informaciją, jog vaikinas, peiliu užpuolęs šokių mokyklą Sautporte, buvo pabėgėlis. Socialinėje žiniasklaidoje taip pat masiškai rašyta, kad darydamas nusikaltimą jis neva šaukė „Allahu Akbar!“.

Liepos 29 d. septyniolikmetis jaunuolis peiliu užpuolė šokių mokyklą Sautporte ir nužudė tris mergaites – šešerių, septynerių ir devynerių metų. Šis incidentas tapo miestą apėmusių riaušių katalizatoriumi.

Šimtai žmonių susirinko prie mečetės ir ėmė mėtyti plytas, akmenis ir fejerverkus į pastatą ir policijos pareigūnus. Per susirėmimus protestuotojai padegė šiukšliadėžes, automobilius ir policijos furgoną. Buvo sužeisti 39 policijos pareigūnai, iš kurių 27 buvo nuvežti į ligoninę.

Policija teigė, kad smurtaujanti minia, kuri padegė policijos furgoną ir kelis automobilius, manoma, buvo kraštutinių dešiniųjų grupuotės „Anglijos gynybos lyga“ šalininkai, o chaosą sukėlė gandai apie įtariamo paauglio, suimto dėl įtarimų nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti, tapatybę.

VIDEO: Trijų mergaičių nužudymas peiliu: policija susirėmė su smurtaujančia minia

Policija: užpuolikas nėra prieglobsčio prašytojas

„Scanpix“/AP nuotr./Neramumai Sautporte po trijų mergaičių nužudymo
„Scanpix“/AP nuotr./Neramumai Sautporte po trijų mergaičių nužudymo

„Buvo daug spekuliacijų ir hipotezių apie 17-mečio vaikino, kuris šiuo metu yra policijos areštinėje, statusą, o kai kurie asmenys tuo naudojasi, kad į mūsų gatves atneštų smurtą ir netvarką“, – sakė Mersisaido policijos vyriausiojo konsteblio padėjėjas Alexas Gossas.

Policija anksčiau teigė, kad socialinėje žiniasklaidoje platinamas įtariamojo vardas buvo neteisingas ir kad šis vyras gimė Didžiojoje Britanijoje, nors internete buvo teigiama, kad jis yra prieglobsčio prašytojas.

Liverpulio regiono mečečių tinklas išplatino pareiškimą, kuriame pasmerkė išpuolį su peiliu ir pastebėjo, kad tai buvo išpuolis prieš visuomenę, nesusijęs su islamu.

„Mažuma žmonių bando vaizduoti, kad šis nežmoniškas veiksmas kaip nors susijęs su musulmonų bendruomene, – teigiama grupės išplatintame pranešime. – Atvirai kalbant, taip nėra, ir mes neturime leisti tiems, kurie siekia mus suskaldyti ir skleisti neapykantą, pasinaudoti šia proga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas