Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpas pareiškė „rimtai svarstąs“ galimybę suteikti malonę buvusiam patarėjui M.Flynnui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė „rimtai svarstąs“ galimybę visiškai atleisti nuo bausmės buvusį patarėją Michaelą Flynną, atgaivindamas seną nesutarimą, kai šalis mėgina susidoroti su koronaviruso pandemija.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

Pranešimas buvo paskelbtas pliūpsniu tviterio žinučių, kuriuose prezidentas gyrėsi pasiekimais kovojant su pandemija ir užsipuolė buvusius ir esamus politinius priešus.

„Taigi dabar pranešama, kad sugriovęs jo [M.Flynno] ir jo nuostabios šeimos (ir daugelio kitų) gyvenimą, Federalinis tyrimų biuras (FTB), bendradarbiaudamas su Teisingumo departamentu, prarado generolo Michaelio Flynno įrašus“, – tviteryje parašė D.Trumpas, cituodamas nepatikslintą pranešimą.

„Scanpix“/AP nuotr./D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas.
„Scanpix“/AP nuotr./D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas.

„Kaip patogu. Aš tvirtai svarstau galimybę suteikti malonę!“ – pridūrė D.Trumpas.

Atsistatydinęs JAV kariuomenės generolas M.Flynnas buvo pirmasis D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, savo poste išbuvęs vos 22 dienas, kol buvo pašalintas iš pareigų dėl kontaktų su rusais. Galiausiai jis prisipažino melavęs FTB.

Vėliau generolas siekė atsiimti prisipažinimą, sakydamas, kad prokurorai pažeidė susitarimą dėl kaltės prisipažinimo, tačiau teisėjas prašymą atmetė, o nuosprendžio paskelbimas buvo atidėtas.

D.Trumpo įrašų tviteryje puokštė sekmadienį labai skyrėsi nuo jo ankstesnę dieną paskelbtų taikesnių komentarų, kai prezidentas gyrė kai kuriuos demokratus už jų darbą kovojant su koronaviruso pandemija ir netgi pagyrė savo mėgstamą kritikos taikinį – naujienų žiniasklaidą.

Ankstyvą sekmadienį pažymėjęs, kad tai buvo „NACIONALINĖ MALDOS DIENA“, prezidentas užsiminė, kad viceprezidentui Joe Bidenui tenka dalis atsakomybės už 17 tūkst. žmonių gyvybių, prarastų dėl kiaulių gripo epidemijos („dėl labai vėlyvo atsako laiko“). Be to, D.Trumpas demokratų senatorių Charlesą Schumerį pavadino „apgailėtinu“ dėl jo komentarų apie Aukščiausiąjį Teismą ir nusitaikė į Hillary Clinton, kaltindamas ją dėl aplaidaus elektroninio pašto tvarkymo bei Bengazio krizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas