Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Donaldas Trumpas pažėrė įžeidimų senatoriui Johnui McCainui dėl pastarojo karinės patirties

Donaldas Trumpas, pagarsėjęs kurstančia retorika per 2016 metų rinkimų kampaniją, naujausią žodinį išpuolį surengė šeštadienį, atmesdamas senatoriaus Johno McCaino, buvusio karo belaisvio, karinę patirtį.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ekstravagantiškasis verslininkas milijardierius, realybės televizijos žvaigždė ir respublikonų pretendentas į prezidentus sakė, kad J.McCainas – medaliais apdovanotas aviatorius, kuris penkerius metus prasikankino belaisvių stovykloje, – nenusipelno didvyrio statuso už savo tarnybą Vietnamo kare.

„Jis nėra karo didvyris“, – pareiškė D.Trumpas socialinių konservatorių aktyvistų susirinkimui Vidurio vakarų valstijoje Ajovoje.

69 metų verslo magnatas niekada nėra tarnavęs JAV armijoje.

„Jis yra karo didvyris todėl, kad buvo sučiuptas. Man patinka žmonės, kurie nebuvo sučiupti, OK?“ – pareiškė D.Trumpas.

69 metų verslo magnatas niekada nėra tarnavęs JAV armijoje.

Jis taip pat pareiškė, kad J.McCainas JAV karinio jūrų laivyno akademiją Anapolyje 6-ojo dešimtmečio pabaigoje „baigė būdamas paskutinis savo klasėje.

78 metų J.McCainas, kuris 2008 metais buvo respublikonų kandidatas į prezidentus ir varžėsi su demokratu Baracku Obama, buvo sučiuptas per bombardavimo reidą Vietname 1967 metų spalį.

Jis asmeniškai nereagavo į D.Trumpo komentarus, bet jo 30 metų duktė, diktorė Meghan McCain, išreiškė pasipiktinimą.

„Negaliu patikėti, ką skaitau šį rytą. Pritrenkta. Pasibjaurėjusi. Nėra žodžių“, – parašė ji „Twitter“.

D.Trumpo pastabos iškart sukėlė politinį triukšmą; kiti aukšto rango respublikonai gynė J.McCaino karinę patirtį ir bandė pasinaudoti varžovo netaktu.

„Turiu brolį, kuris ką tik, prieš mėnesį, grįžo iš Afganistano. Džiaugiuosi, kad jis gali grįžti namo ir išgirsti tai sakant apie tėvą ir jo tarnybą“, – ironiškai pridūrė ji.

D.Trumpo pastabos iškart sukėlė politinį triukšmą; kiti aukšto rango respublikonai gynė J.McCaino karinę patirtį ir bandė pasinaudoti varžovo netaktu.

„@SenJohnMcCain yra Amerikos didvyris, taškas. Aš smerksiu bet kokį išpuolį prieš jo tarnybą ir bet ką, kas vilki uniformą“, – deklaravo Viskonsino gubernatorius Scottas Walkeris, kuris, kaip ir D.Trumpas, siekia tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas