Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tsai Ing-wen: Taivanas susiduria su Kinijos „autoritariniu ekspansionizmu“

Taivano prezidentė Tsai Ing-wen šeštadienį sakė, kad sala susiduria su „autoritariniu ekspansionizmu“, Kinijai paskelbus apie tris dienas truksiančias karines pratybas.
Taivano kariuomenė pratybų metu
Taivano kariuomenė pratybų metu / „Reuters“/„Scanpix“
Temos: 2 Kinija Taivanas

„Pastaraisiais metais susiduriame su tęsiamu autoritariniu ekspansionizmu“, – sakė Tsai Ing-wen ir pabrėždama demokratinių valstybių bendradarbiavimo svarbą nurodė, kad Taivanas „toliau dirbs su JAV ir kitomis panašiai mąstančiomis šalimis, kad drauge gintų laisvės ir demokratijos vertybes“.

Taivano gynybos ministerija paskelbė, kad aplink salą šeštadienį buvo pastebėti aštuoni Kinijos karo laivai ir 42 naikintuvai.

Ministerijos pranešime sakoma, kad 29 lėktuvai įskrido į Taivano pietvakarinę oro gynybos identifikavimo zoną (ADIZ). Šiais metais tai didžiausias vienos dienos skaičius, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Kinija savo karinę jėgą demonstruoja kitą dieną po to, kai Tsai Ing-wen parskrido į Taibėjų po Los Andžele įvykusio susitikimo su JAV Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy.

Pasak Gynybos ministerijos, įsibrovimai buvo pastebėti nuo 6 iki 11 val. vietos (nuo 1 iki 6 val. Lietuvos) laiku.

Tuo metu Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“ paskelbė, kad šalis šeštadienį aplink Taivaną pradėjo tris dienas truksiančias karines pratybas.

„Šios operacijos pasitarnauja kaip griežtas įspėjimas separatistinėms jėgoms, siekiančioms „Taivano nepriklausomybės“, nesusimokyti su išorės jėgomis ir nesiimti provokacinės veiklos“, – sakė kariuomenės atstovas Shi Yi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas