Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tūkstančiai graikų demonstravo prieš sparčiai kylančias kainas

Tūkstančiai graikų Atėnuose trečiadienį demonstravo prieš sparčiai kylančias kainas.
Protestas Atėnuose
Protestas Atėnuose / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Eitynėse sostinėje dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių, pranešė policija, kurios duomenimis, protestų vyko ir kituose didmiesčiuose.

Dėl šalyje surengto visuotinio streiko sutriko viešųjų paslaugų teikimas ir, be kita ko, sustojo keltų bei traukinių eismas. Tačiau oro uostams ši protesto akcija nepakenkė.

„Palyginti su pragyvenimo išlaidomis, atlyginimai yra menki“, – pareiškė demonstracijoje dalyvavęs 32 metų mokytojas Janis Biculis.

„Visuomenė yra parklupdyta ant kelių“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Nuo tada, kai Rusija vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą, smarkiai pakilo energijos kainos ir dėl to įvairiose Europos šalyse didėja infliacija. Dėl augančių pragyvenimo išlaidų streikų ir protestų buvo surengta ir Ispanijoje.

Vartotojų kainos Graikijoje sausį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, pakilo 6,2 proc. ir metinė infliacija buvo didžiausia nuo 2001 metų, kuomet šalyje buvo įvesta bendroji Europos Sąjungos valiuta. Tačiau vasarį metinė infliacija dar padidėjo – iki 7,2 procento.

Didžiausios šalyje tarnautojų ir privačiojo sektoriaus profsąjungos – trečiadienio streiko iniciatorės – reikalauja padidinti minimalųjį darbo užmokestį, kuris šiuo metu nesiekia 780 eurų per mėnesį ir yra vienas mažiausių euro zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi