Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tūkstančiai izraeliečių susirinko į protestą dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų grąžinimo namo

Tūkstančiai izraeliečių šeštadienį Tel Avive susirinko reikalauti, kad vyriausybė imtųsi skubių veiksmų ir sugrąžintų namo Gazos Ruože laikomus įkaitus.
JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

Protestuotojai tylos minute Tel Avivo Įkaitų aikštėje pagerbė belaisvių, kurių kūnus šį mėnesį surado Izraelio kariai, atminimą, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Penktadienį kariuomenė pranešė, kad per naktinę operaciją Džabalijoje, Gazos Ruožo šiaurėje, kariai paėmė trijų įkaitų palaikus.

Izraeliečio Chanano Yablonkos (Chanano Jablonkos), Brazilijos ir Izraelio pilietybes turinčio Michelio Nisenbaumo (Mišelio Nisenbaumo) ir Prancūzijos bei Meksikos pilietybes turinčio Oriono Hernandezo Radouxo (Oriono Hernandeso Radukso) palaikai naktį buvo paimti, o jų šeimoms apie netektį pranešta atlikus teismo medicinos ekspertizę, sakoma kariuomenės pranešime.

„Vos po kelių valandų palaidosiu savo 42 metų brolį [...] Bijojau šios akimirkos“, – šeštadienį vykusiame mitinge sakė Ch. Yablonkos sesuo Avivit.

„Broli, pažadu tau, kad ir toliau šauksiu, palaikysiu, kovosiu ir darysiu viską, kad visi įkaitai saugiai grįžtų namo. Jie turi būti išgabenti iš šio pragaro“, – kalbėjo ji.

Kitų keturių žuvusių įkaitų – Rono Benjamino (Rono Bendžamino), Yitzhako Gelerenterio (Icchako Gelerenterio), (Šani Louk) ir Amit Buskila (Amit Buskilos) – kūnai buvo rasti praėjusią savaitę.

Netoliese vyko kitas protestas, kuriame buvo reikalaujama ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) atsistatydinimo ir pirmalaikių rinkimų.

Izraelio ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ karas kilo po jos kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 121, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 37 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35,9 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas