Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tunise per saugumo pajėgų ir migrantų susirėmimą žuvo vienas žmogus

Tunise anksti penktadienį žuvo vienas migrantas, kilus susirėmimui tarp šalies saugumo pajėgų ir grupės tunisiečių bei afrikiečių, ruošusių slapta iškeliauti į Italiją per Viduržemio jūrą, informavo vienas saugumo pareigūnas.
Tuniso policija
Tuniso policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policija įsikišo apie 2 val. 30 min. vietos (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai prie Sfakso miesto krantų buvo pastebėtas besiruošiantis išplaukti laivas, sakė Tuniso nacionalinės gvardijos atstovas Houssemeddine'as Jebabli.

Anot jo, keleiviai svaidė į saugumo pajėgas Molotovo kokteilius, o tada padegė laivą ir mėgino pabėgti.

Pareigūnas nurodė, kad buvo areštuoti keturi tunisiečiai, aštuoni migrantai iš Dramblio Kaulo Kranto ir du atvykėliai iš Kongo Respublikos. H.Jebabli pridūrė, kad vienas iš jų patyrė nudegimų ir buvo hospitalizuotas, bet nepatikslino, kuris.

15-as keleivis buvo rastas negyvas, o šiuo metu vyksta operacijos, per kurias gali būti rastą daugiau žuvusiųjų, buvusių tame laive.

Pastaruoju metu vis daugiau tunisiečių leidžiasi į pavojingas keliones per Viduržemio jūrą į Europą, kur tikisi rasti darbo ir geresnes gyvenimo sąlygas.

Pasak H.Jebabli, per pirmąjį 2018-ųjų pusmetį Tunise buvo areštuoti beveik 2 660 žmonių, mėginusių perplaukti jūrą, o per tą patį laikotarpį pernai tokių atvejų buvo vos 564.

Pastaraisiais mėnesiais prie šios Šiaurės Afrikos valstybės krantų įvyko keli mirtini incidentai: pavyzdžiui, liepos 3-ąją nuskendus laivui žuvo 87 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi