Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkija ir Iranas ragina surengti regioninę konferenciją, skirtą sustabdyti karo plitimą

Turkija ir Iranas trečiadienį paragino surengti regioninę konferenciją, kuria būtų siekiama užkirsti kelią Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karo plitimui.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas (Chakanas Fidanas) su kolega Hosseinu Amir-Abdollahianu (Hoseinu Amiru-Abdolahianu) surengė derybas praėjus dienai po to, kai Irano vyriausiasis diplomatas Katare kalbėjosi su „Hamas“ lyderiais.

Iranas įspėjo, kad ginkluotos grupuotės, kurias jis remia regione, gali surengti išpuolį prieš Izraelį dėl jo karo su „Hamas“.

Anot H. Fidano, Turkija skubiai ragina nutraukti ugnį, nes nesunku nuspėti, kad neradus ilgalaikio sprendimo šis smurtas tik dar labiau plėsis.

„Nenorime, kad žmonių tragedija Gazoje virstų karu, nuo kurio nukentėtų regiono šalys“, – sakė ministras. 

Jis nurodė, kad Irano užsienio reikalų ministras „pasidalijo su mumis tuo, kad yra rimtų požymių, jog kiti ginkluoti regiono elementai gali įsikišti į konfliktą, jei sąlygos nepasikeis“. 

„Ugnies nutraukimas ir taika tapo dar svarbesni“, – pridūrė H. Fidanas. 

 H. Amiras-Abdollahianas teigė, kad taikos konferencija, kurioje dalyvautų musulmonų ir arabų šalys, turėtų įvykti kaip įmanoma greičiau.

Jis taip pat paragino musulmonų šalis dėl šio karo boikotuoti Izraelio produkciją.

Izraelis Gazos Ruožo bombardavimą pradėjo po to, kai spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 220 žmonių.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,8 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas