Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 09 /10:43

Turkija Izraeliui paskelbė prekybos apribojimų

Reaguodama į Izraelio karą Gazos Ruože, Turkija nustatė Izraeliui prekybos apribojimų įvairiems produktams, įskaitant cementą, plieną ir geležines statybines medžiagas ir trąšas, antradienį pranešė Prekybos ministerija.
YASIN AKGUL / AFP
YASIN AKGUL / AFP

„Šis sprendimas galios tol, kol Izraelis nedelsdamas paskelbs paliaubas ir sudarys sąlygas tinkamam ir nenutrūkstamam humanitarinės pagalbos srautui į Gazą“, – paskelbė ministerija socialiniuose tinkluose.

Apribojimai pritaikyti iš viso 54 produktams.

Tokių priemonių imtasi kitą dieną po to, kai Turkija pareiškė, kad Izraelis užblokavo jos bandymą nuskraidinti pagalbą Gazos Ruožui.

Užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas (Chakanas Fidanas) pirmadienį pažadėjo imtis atsakomųjų priemonių prieš Izraelį, sakydamas, kad jos bus įgyvendintos „žingsnis po žingsnio ir nedelsiant“.

Turkija yra viena griežčiausių Izraelio karo Gazos Ruože kritikių, o prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pavadino Izraelį „teroristine valstybe“.

R. T. Erdoganas sulaukė kritikos namuose, kad nesustabdė prekybos su Izraeliu, kai praėjusių metų spalį po beprecedenčio palestiniečių grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš žydų valstybę ši pradėjo daug gyvybių pareikalavusį karą Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas