Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 28 /11:57

Turkija ne tik atsiprašo Rusijos dėl numušto karo lėktuvo – žada sumokėti kompensaciją

Naujasis Turkijos premjeras Binalis Yildirimas pareiškė, kad Ankara pasiruošusi sumokėti kompensaciją dėl numušto Rusijos karo lėktuvo Su-24, pranešė Turkijos televizija TRT.
Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas
Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Pirmadienį Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas atsiuntė atsiprašymo laišką Vladimirui Putinui, kuriame apgailestavo dėl numušto Su-24 ir žuvusio piloto.

„Viliuosi, kad mes paliksime praeičiai dabartinę situaciją, kuri yra žalinga abiem šalims, ir pareisime prie greito normalizavimo“, – sakė jis per šventojo Ramadano mėnesio pasninko nutraukimo vakarienę prezidento rūmuose Ankaroje.

„Mes pareiškėme apgailestavimą ir, jei reikės, esame pasiruošę sumokėti kompensaciją. Abi šalys turėtų normalizuoti santykius ir juos gerinti“, – tikino Turkijos premjeras B.Yildirimas.

„Galvoju, kad pasiekėme supratimą dėl šio reikalo. Paliksime praeičiai šį incidentą ir toliau eisime savo keliu“, – sakė B.Yildirimas.

Dar praėjusią savaitę Turkijos prezidento atstovas Ibrahimas Kalynas tikino, kad Ankara neketina atsiprašyti dėl šio incidento, įvykusio praėjusių metų lapkričio mėnesį.

Turkijos tikinimu, Rusijos karo lėktuvo pilotas pažeidė šalies oro erdvę ir neklausė perspėjimų. Rusija tvirtino, kad lėktuvas nebuvo kirtęs sienos, ir apkaltino Turkiją suplanuota provokacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas